Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 11:19 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1079 Пак ли? 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.05.2021 18:28


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1079
Пак ли?  2

 image

 

Отново ни приканват към изборните урни!

Отново и въпреки, безсрамното нарушаване на основният закон на държавата - Конституцията, преди години и на последвалата измамна реализация на фалшивия модел на политически, и икономически преход, което нанесе огромна рана върху правата и свободите на народа!
Нарушението на Конституцията бе необходимо на сценаристите от Изток, за да се създаде една несъществуваща до този исторически момент, но крайно необходима  противоконституционна  политическа формация, чрез която да установят новите форми на управление като насилствено окупираха властта и правата на част от незащитените българи мохамедани, които, почти никога, не са били политически ангажирани. И не само – още тогава, новата неконституционна политическа партия се превърна в незаобиколим фактор за имунитета на всички останали партии, уж независими от нея. Правата върху българските мюсюлмани бяха непочтено завоювани от „елита“ на едно, бедно на изявени политически представители, етническо малцинство, чиито интелектуален капацитет не беше подготвен да създаде, дори - подобно измислено политическо формирование, което да ги представлява, без подкрепата на изпълнителните институции. То бе напълно ново, измислено и родено в структурите на основните ментори на политическия ни живот от североизток. Бе определено да бъде и техен представител, нищо, че Конституцията на страната изрично забраняваше образуването на политически партии на етническа основа.
Тази институционална рана продължава да кърви и днес, независимо, че никой, абсолютно никой, от също измислените участници в последвалите събития, не посмя, а и не смее да надигне глас за отмяна, от страх за живота си.
*
Но, все пак … продължават да ви канят пак на избори, отново и отново!
Но, защо толкова нагло и сякаш ненаситно натрапчиво?
Защо не продължат да си строят измислените кули необезпокоявани?
Защо измислят нови и нови непочтени формули?

Отговорите са много, но важните касаят нашето поведение. Те виждат, че сме слепи, че сме успешно манипулирани и апатични към всичко, което ни заобикаля, дори - към собствения си живот! И тъй като всеки заслужава това, което има, което е дал и подкрепил – преценяват, вероятно, че заслужаваме съдбата си на лесно управляеми поданици, роби от колонията, наречена България и то, заради всичко издънено, и нашето малоумие – народът ще продължава да се топи и да изчезва, ще престане да храни и надеждите си за обединение, и независимост.
Раните, не са, само една, а много.
Те са демонстрация на тоталното колониално влияние на агресивната руска политика на Балканите и са предупреждение към останалия заинтересован свят!
*
За съжаление, новата дреха на демокрацията ни бе скроена от други набързо и то - по мярката на малкия и жалък в зависимостта си човечец - предал живия си, все още, народ. Така, постепенно във времето, без да се притеснява, дори, когато греши - формацията изплува от тъмнината на миналото в съвремието, заедно с крипто-комунистите и крипто-глобалистите от несъществуващия официално Четвърти Интернационал. Те се появиха в живота му и той, сякаш спря да тече, спря в средата на блатото на бедните, на мудно развиващите се, но агресивни като колонизатора си, държавици с граждани – почитатели и на Свети Георги!
*
Написах това есе, за да благодаря на умните и грамотните от техните редици, на едни от най-ревностните ми читатели от измислената политическа класа у нас. Те четат и следят написаното, а понякога черпят вдъхновение и ползват идеи, свързани с ежедневната си политическа ангажираност. И не само!  
Внимателно и от години следя поведението, и развитието им, и аз.
То, за всеобща публична изненада, не изненадва никого, тъй като те се позиционираха и утвърдиха в общественото пространство като част от общата еднородна политическа структура на Дървото на Сигурността на държавата, с корените и стеблото му, с листенцата и от време-навреме с ароматните му цветове, но и с богатите му плодове, чиито имунитет стриктно пазят от толкова години!
Е, не винаги и не всичко им бе наред, но те продължават упорито да четат и да се вдъхновяват, усъвършенствайки се!  Без да се притесняват, че … това, което обединява всички добродетели, е добродетелта на правосъдието, според Платон и което, по стария обичай на създателите си, са забравили напълно.
*
Нали, наскоро предизвикаха национален дебат за собствеността по морските ни брегове, а на два пъти кръстиха и прекръстиха поредния политически играч, използвайки размисли в градските ескизи, със самочувствието на пряк представител у нас, поне - на една от заинтересованите световни велики сили.
Нали, преди години възприеха и осъществиха иновацията ми за обогатяване на официалните телевизионни новини с майчиния език и на другите етноси.
Пак те и днес, успешно продължават да хармонизират жизнено важните финансови, военно-стратегически, политически и икономически отношения на Русия с европейските граждански институции и военните съюзи, в които членуваме като държава, независимо, че са извън нейните зависимости, но, може би - точно и заради това.
Нали, тази политическа формация, преди години, доведе и използва, за своя сметка - известното царско величество.
И днес продължава да води, макар и в сянка, развитието на държавата, заедно с другите две, окрилени от властта, политически сили, но вчера, напълно изненадващо, оттегли доверието си от едната, дръпна черджето и замени ролята й на изпълнител - с друга по-нова.
Е, ако слушате, си мисля, може и вашият късмет да излезе, независимо от „политическите“ ви убеждения!
Аферим, машала!
мп

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397138
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930