Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 21:38 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1084 Не свързани мисли 145
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.05.2021 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 108
Не свързани мисли 145

 

 image


"Спаси София" предлагат да се ограничат правомощията на общинската и държавна администрация при безплатното използване за паркиране на централните зони на града. Ето, какво им написах във Фейсбук:

Умни, отговорни и наложителни са мерките, които предлагате, но са палеативни. Градът се нуждае от решителна и разумна оптимална промяна!
Ние я предлагаме!
Крайно време е да се разреши този тежък за София проблем!
Притежаваме проекти, които осигуряват милиони квадратни метра, неизползвана до днес, подходяща земя, която би могла да се употреби, не само, за разрешаване на проблемите с паркиране и гариране в града, а и за други необходими градски функции. Предлагаме неизползвани, но безкрайно ценни подземни пространства, чието усвояване няма да наруши плановата и пространствената му структура. Предлагаме и да ги реализираме - без да се ползва бюджета на града! Реализирането на тези пространства ще бъде организирано така, както е организиран живота на жителите му - всеки притежава свой дом, а на всяка кола - ще бъде осигурено място!
Наистина, очакваме вашата интелигентна подкрепа, за да спасим София!
*

Обясним е интереса ми към тази материя.
Често се обаждам в Комисиите на Столичен Общински Съвет, питам – кой и кога ще вземе отношение към проблемите на почасовото паркиране и гариране, но не получавам отговор. П
реди четири месеца, ми бе обяснено, че г-жа Силвия Христова, председател на една от тях, е изпратила писмо до главния архитект на София с искане – да се изясни позицията на НАГ, с която да се даде отговор на нас и на Комисията, дали, Софийска Община ще използва иновативните проекти!
От тогава техническата власт пише отговора.

Представяте ли си, властта в Общината се чуди, дали да приеме реализирането на проектите и то - без никакво усилие от страна на чиновниците, и без един лев от бюджета на града!? Сякаш, имат на разположение десетки по-умни, по-качествени и напълно безплатни проекти за нея, а и за бюджета … устройствени предложения, които, на това отгоре, обогатяват града и гражданите!

Представяте ли си – тези, които са избрани, за да се грижат за удобствата и благосъстоянието на жителите му се чудят, и мислят в продължение на цели 24 години!

Чудиха се и предишните главни архитекти!
Чуди се и днешният!
Чудят се и подчинените му!
Чудят се и кмета, и председателят на Столичния Общински Съвет така, както се чудиха всички преди тях!
Чудят се и днешните общински съветници!
Търсят далавера, а такава няма! Съществуват проекти, които могат да помогнат на града и да го превърнат в умно, и чисто място за обитаване!
Далавера има и тя е в тъмната среда на още по-тъмното експлоатиране от мафията на оцветените с цветовете на дъгата зони за паркиране!
*
И точно, заради престъпното „безхаберие“ на властта, и заради безкомпромисната борба, която водят момчетата и момичетата от Спаси София, написах моя отговор на страницата им.
Как смятате, дали временното правителство ще има време да инспектира далаверите на властта на София или не?!
Най-вероятно, ще си дадете отговор като си послужите със световноизвестния пример, свързан с извадените или не извадените очи на гарвана.
мп




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380927
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031