Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2021 23:51 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1087 ПЪСТЪР СВЯТ, заедно с 481, 776 и 989
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.05.2021 09:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1087
ПЪСТЪР СВЯТ!

"Млад мъж познал на улицата своя стар учител от началните класове. Приближил се до него и го попитал:
- Помните ли ме, бях Ваш ученик.
- Да, помня те, преподавах ти в началното училище. С какво се занимаваш сега?
- Преподавам. Вие толкова много ми повлияхте, че аз също поисках да възпитавам деца.
- Така ли? А ще ми кажеш ли, с какво толкова съм повлиял за това твое решение?
- Наистина ли не помните?

Ще Ви припомня.
Веднъж един мой съученик дойде в училище с красив часовник, подарен му от неговите родители. Винаги съм мечтал да имам такъв часовник. И когато той го свали от ръката и го остави в чантата си, не можах да се въздържа и го откраднах. След малко, когато момчето разбра, че часовникът му липсва, дойде разплакан при Вас, за да ви каже, че някой го е откраднал. Вие ни изгледахте строго и казахте:
"Този, който е взел часовника на вашия съученик, нека да бъде така добър да го върне".
Беше ме толкова срам от постъпката ми, а и не исках да се разделям с часовника, така че не посмях да си призная. След това Вие отидохте до вратата и я заключихте. Помолихте ни да се наредим до стената с лице към нея и ни предупредихте:
"Сега ще трябва да пребъркам вашите джобове, но ще ви помоля през цялото време всички да стоите със затворени очи".
Тогава разбрах, че това ще бъде най-срамният момент от моя кратък живот. Движехте се бавно от ученик на ученик, от джоб на джоб. Но, когато извадихте часовника от моя джоб, не спряхте, а продължихте така, до края на редицата. След това казахте:
"Деца, всичко е наред. Можете да отворите очи и да се върнете по местата си". Върнахте часовника на разплаканото момче и повече не казахте нито дума за този инцидент.
В този ден Вие спасихте моята чест и моята душа. Не ме изобличихте като лъжец и крадец пред целия клас. Дори, никога след това не разговаряхте с мен за случката. С времето разбрах, защо. Защото като истински учител, Вие не искахте да унищожите достойнството на едно, все още, изграждащо характера и поведението си дете.
Тогава реших, аз също да стана учител и да бъда като Вас, Учителю. А сега, като ме видяхте, наистина ли не си спомнихте за този злощастен случай?
Старият учител отговорил:
- Работата е в това, че когато претърсвах джобовете ви, аз също бях със затворени очи!" / от И. Б. /

image
   

Споделих този текст, за да припомня едно-единствено нещо – възможността за промяна в поведението на углавните престъпници, на глупавите и крадците, на предателите и лакеите - е химера, защото им е генетично чужда!

Необходима е експроприация на откраднатото и възстановяване самостоятелността на българската държавност!

Проблемът е, че няма кой да ги направи – всички до един от участниците са деца на Партията-Майка, от нейната власт или извън нея и никой от тях не споделя, каквато и да е идеология - до един са ренегати, които отдавна не споделят политически идеологии, свързани с благото на обществото!
Те са адепти на кражбата и подкрепят само идеологията на властта на парите! 
*
Но лукавият свят на западния либерализъм им скрои и изигра невероятно коварен номер, който компрометира политическата и икономическата платформа на комунизма!
Близо десетилетие, преди Източният лагер да се признае за икономически и финансово победен, подготовката за измамата, която си беше намислил да извърти на Западния „свят“, беше започнала! Политическата подготовка, но преди всичко икономическата. Плащаха на едни да се съгласят, на други да им се подчинят, а на трети да се дообразоват, за да са им под ръка, когато му дойде времето и когато то настъпи – бяха готови! Но лукавият свят им съхрани и живота, остави им и властта, не ги и обиди, нито ги унизи със своята победа, но пожела неговото!
А те?
Те се втурнаха да крадат, да променят законите, да разпределят общонародното богатство като овладяха тотално държавната администрация, охрана и сигурност, и … се почувстваха велики! Демонстрираха, обаче, липса на политическа коректност като забравиха за лозунгите – за братство, равенство и свобода!
Афишираха и ниския си морал!
Скупчиха се върху изстрадалото тяло на собствения си народ и започнаха да го късат и руфат, да го експлоатират – ненаситни и ненаялите се, но и необразовалите се достатъчно!
Тогава народът видя истинския им лик!
Разбра и що за „хора“ са, що за партийци са, що за комунисти и българи са!
Всички те бяха деца на един, разделен от предателите си народ, деца на Партията-Майка! Някои от тях се бяха облажили, без да ги е грижа за другите, които обедняха като всички останали. Но задниците им лъснаха, дори - в тъмнината от далаверите им, защото бяха глупави и алчни!
*
Заради тези причини не разбраха, когато лукавите от Запад им скроиха кюляфа!
Бяха ги надцакали, нищо, че се съгласиха с всичко, което им поискаха. Дори, се договориха да си разделят печалбите и заедно да работят срещу народите от бившия им лагер.
Позволиха на крадците да изнесат откраднатото на Запад в техните банки, унищожиха икономиката, индустрията и селското им стопанство, прилапаха високообразованите кадри, обрекоха ги на тотална бедност, а на това отгоре, се съгласиха да работят с измамниците, които им бяха представени като политици и бизнесмени, "допуснаха" ги даже, да инвестират откраднатото на запад, без да се интересуват от развитието на собствените им народи и икономика!
Обогатиха се за сметката на и без това бедните народи, изпаднали от социалистическия лагер и обеднели, още повече, през следващите години!
Разделиха и обществата им, като че ли, завинаги!
А Партията-Майка, за да ги управлява, извади само това, което имаше - предимно умствено осакатени и морално куци хора! Наложи пълен контрол над живота и мисленето на народа, и то - само, за да опази завоюваното!
Но, не разбра играта на лукавите, въпреки, че всички се имаха за такива! Бяха вече и богати, но си останаха тъпи, недалновидни и алчни, и ... бяха изиграни!
Ще попитате, как?

След кражбите на законност и справедливост, на общото и лично имущество, на волята, ума и мисълта на гражданите, след заграбване на властта и нейното, уж тарикатско менкане по между им – лицето на социализма и комунизма бяха тотално, и завинаги компрометирани!
И като че ли, всичко това беше без значение, тъй като лукавият западен либерализъм продължи живота си, но … след като се бе обогатил икономически и философски, инжектиран от простотията на ненаялите се „политически“ хищници от Изток!
*
Съвременният свят се оказа пъстър, много по-пъстър от преди!
Сред него обитават, без да се виждат - лукави и алчни хищници, наивни и гладни политици и няма, нито един, който да пропагандира и защитава примамливите, но измамни, както се оказа, идеи и идеологии – всеки се бе устремил да граби другите примати като ги изпреварва, а най-често - и като коварно ги мами!
*
Тези дни, изненадващо настъпиха промени!
Появиха се малко нови и много познати стари актьори, някои от които - недостатъчно намазали от бума на келепира. Възроптаха и се впуснаха с всичките си сили, и възможни средства, позволени и непозволени от „морала“ на обществото. Устремиха се към властта, която, единствена им позволяваше да крадат, въпреки, че бяха вече декларирали своето отрицателно становище за дейността на предишните.
Никой, обаче, не декларира, че осъжда кражбите, че е против умишлената загуба на справедливост и правосъдие, на променена законност, че е против изнесеното на запад общо богатство, никой не отвори дума за предоставеното национално, нито за транслираното друго, пак наше, но предназначено за една от източните държави, никой не спомена за абсолютното окупиране на живота на обществото, за причините на бягащите млади, за преждевременно измиращите стари, за умишлено сбърканата  образователна и културна манипулация, както за своите амбиции, ум и творчески възможности!
*
На всичко отгоре и за съжаление, притежаващите властта членове на Партията-Майка, не успяха, нито да създадат, нито да оставят своя принос в развитието на българското общество! Не оставиха нищо! Освен разруха, тотална и впечатляваща!
В неговата хилядолетната история те ще останат като откровени паразити и измамници, осъществили тотален терор и кражба, подчинение на външни сили и пълна политическа зависимост, обилно съчетана с държавна измяна!
И днес - обединени, те не биха имали, нито по-различни възможности, нито, каквито и да са претенции, тъй като и индивидуалните, и общите им умствени ресурси при употребата на властта са, и ще са пак същите - естествени, и генетично ограничени!
Независимо, че властта им бе предоставена за ползване!
*
Днешните промени дойдоха като задължителни - в опит да се изчисти, колкото е възможно, оцапаното лице на политическата догма!
Гражданската война продължава на два фронта –
между децата на Измамата с всичките им разклонения
и
между обединените им сили – срещу народа!
Естествено, без демокрация!
*
Предлагам на българското общество да приеме, колкото може по-скоро, нов, по-усъвършенстван модел на държавно управление като анулира съществуващия, премахвайки политическите партии.
В името на просъществуването ни като народ!
мп



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396750
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930