Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2021 14:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1091 Отворени булеварди
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
0



ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1091
Отворени булеварди

image



Струва ми се, че инициативата на предишния главен градски шмекер и на Столичната община с ползване на незаконните иновативни градоустройствени решения за временни, провизорни пространства по пешеходната „Витоша“, доби световно  признание и разпространение! Припозната бе, дори – от властта на Ню Йорк!
*
Прекрасна инициатива!
Но, какво би станало, ако властта в София я хареса отново и се присъедини към последните като я размножи!

Представяте ли си, какво богатство, макар и за кратко, би могъл да получи градът, ако използва за целта уличните пространства - от Южния парк през бул. „Витоша“ до „Солунска“, а от там към площад „Славейков“ и по цялата улица „граф Магнатиев“ – та, чак до Парка на … свободата само, ако бъдат освободени за всякакви услуги, търговия и хранене на открито, за да се появят още нови и неизползвани, освободени и отворени градски функции в полза, не само на гражданите, но и на предлагащите ги, от които истински се нуждаят, след двете години забрана и дискомфорт!
От сърце я предлагам на Общинарите – и те ще спечелят!

По-рано този месец, май кметът на Ню Йорк Бил де Бласио обяви стартирането на програмата "Отворени булеварди", инициатива, която временно ще затвори автомобилния трафик по уличните и булевардните сегменти в централната зона на града, разширявайки общественото пространство за хранене, културни дейности и художествени изяви. Проектът се основава на успешните инициативи Отворени улици и открити ресторанти, които трансформират уличния пейзаж на града, за да се подобри обслужване за велосипедисти и пешеходци сред пандемията.
Здравната криза даде на Ню Йорк неочаквана възможност да разгърне смели инициативи, които разширяват публичното пространство и намаляват автомобилния трафик.

През изминалата година, в опит да се справи с последиците от здравната криза, Градът Ню Йорк разгърна няколко инициативи, които биха позволили на ресторантьорството да продължи своята дейност като същевременно разширява пешеходното открито пространство. Успехът на програмата "Отворени ресторанти" надмина очакванията, а от септември миналата година тя е постоянна като част от дългосрочния дневен ред за възстановяване на Ню Йорк, като по това време е помогнало да се запазят около 90 000 работни места.

По същия начин, Open Street сега е трансформирана в постоянна програма.
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398240
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930