Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2021 18:04 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1096 Не свързани мисли 149
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2023 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1096 
Не свързани мисли 149

 image

Институционалното и управленско пропадане на посткомунистическата диктатура у нас е за мен, твърде ранна и твърде неочаквана изненада. Очакванията, на база на разсъжденията ми бяха те да се демонстрират около 2031 година. Очевидна е „помощта“ на дигитализирания свят, но още по-ярка и крещяща е интелектуалната немощ на политическите изпълнители.  
*
Властта продължава да баламосва и манипулира обществото, дразни го с безпомощността и малоумието си, занимава го с дребнавостта на ежедневните житейски проблеми, които тя, изобщо не вижда, защото силите й не достигат да ги разреши и ги заобикаля. Но, разбира се, не заобикаля доходоносните.
*
Всеки живее, работи, организира и управлява, според потенциала си -
бурсукът – по бурсушки,
крадецът – крадейки,
жадният за власт – с измама и лъжа,
а умните, находчивите, работливите, моралните – като всички нормални.
*
Смятам, че към талантливите хора и гениите всяка политическа власт трябва да обръща специално внимание, тъй като и тя не знае, кога ще й потрябват. Заради тези моменти на необходимост – трябва да бъдат отглеждани, а не властта да се принуждава да използва ниския капацитет на лакеите си, чиито възможности са ясни за всеки, ангажирал се с организация и управление.
*
За да се използват умно и пълноценно всички градоустройствени, архитектурни и културни проекти, предлагани на града и гражданите, за да има и полза от тях, не само за обикновените хора, но и за тези от общинските, и държавните институции - трябва чиновниците просто да откупуват авторските права и бързо да ги реализират. Само така – всички ще са доволни, ще стават по-богати, а и ще поумняват.
Не трябва да се пропуска времето за действие като се отлага избора и реализацията им, тъй като то изтича и никога … не се връща - градът се нуждае днес, а не утре. Иначе, средата тотално се заблатява, а проектите се оказват ненужни и безпредметни за блатото.
Скъпи чиновници,
оставете тези, които професионално са се ангажирали с проблемите на града, които могат да мислят и да творят – да работят, да се занимават с него, а вие използвайте умело сътвореното и укрепвайте позициите си! Не се увличайте, нито се занимавайте с чужди на чиновническото ви призвание, дейности!
Действайте непоколебимо и бързо – възлагайте, откупувайте и реализирайте - „в името на града и народа“ предложените проекти като ги използвате, единствено и приоритетно за финансовата и политическата си изгода!
Може и да ги изпуснете и загубите, ако продължавате, все така, неумело да „проектирате“ и да администрирате едновременно, както загубихте и похабихте времето за живот на народа и града, през изминалите десетилетия!
Необходимо е да успокоите обществото, иначе - защо да ви подновява договорите! Просто, рано или късно, ще ви изгони като ненужни и некомпетентни!

мп 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398568
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930