Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2021 01:11 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1098 Не свързани мисли 151
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.06.2021 20:33


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1098 
Не свързани мисли 151

 image


Какво друго можеше да се очаква от края на управлението и развитието на високо развитото комунистическо общество, освен това, което народът претърпя –
тотално ограбване от върхушката на най-неграмотната му и безнравствена част, не само в икономическата, но и в политическата компетентност,  и от изключително значение – в духовната.
Народът на българите пропадна, само за по-малко от някакви си осемдесет години!
А като капак - менторите от източната федерация помогнаха и сложиха в „новото“ му време неуки мутри, обикновени крадци и рекетьори, нетрудолюбиви бандюги, очевидно отмъстителни и злобни инсекти, и много, много прости „политици“, да го управляват!

С унизителните си действия, тези стандартно ограничени човешки инсекти, напълно и окончателно, несъзнателно, бих казал - компрометираха идеята за равенство и справедливост в човешкото общество, което за тях се оказа, само една елементарна, некоректна и пряка форма за самообогатяване, и то - на най-ниско грамотната, и неморална част от него, и в негова вреда!
Рязко се промени физическата и духовната красота на българите.
Освирепяха физиономиите, опростя облеклото, неограничено и излишно набъбнаха части от тялото, но най-видимо се промени морала, поведението, нравствеността и етичността на обществото, пазени непроменени столетия.

Днес, народът е категорично друг!
Хак му е, защото е свикнал да живее тарикатски под робство, от хилядолетие! Но, хак му е и че продължава летаргично да спи, и не иска или не може да се събуди, заради жестокото му манипулиране!
*
И градове, и села бяха тотално изоставени!
Забравиха за тях и се вторачиха в подземните,  и наземни изкопни работи - за метро и магистрали, но това беше недостатъчно. Поразиите, които нанесоха последователните неграмотни управления, превърнаха урбанизираните територии в разпадащи и самоподдържащи се структури. Все едно, се полагаха грижи, само за едно от живите човешки поколения, а бяха изоставени напълно другите!
Но, толкова можеха, толкова бяха и нищожните им умствени сили!

И градовете, и селата, и жителите им крещяха за помощ, но нямаше, кой да ги чуе, защото тези, от самозабравилата се власт, бяха глухи и слепи! А от такива инвалиди, какво друго може да се очаква, освен – нищо, но от сърце!
Нескопосани и объркани бяха всичките им опити, които наивно или случайно използваха, а урбанизираните територии изпитваха неотложна нужда от помощ и подкрепа, както в професионалното отношение, така и в деликатната сфера на дипломацията. Това се оказа куриозно и за самите изпълнители, управлявали зависимия живот на българите, близо столетие!

За жалост!
*
Коректно  - като един от най-старите народи, е постепенно да изчезваме и да освободим място под Слънцето за по-младите, от съвременната цивилизация. Край нас има всякакви, които напират – и сърби, и гърци, и руснаци, и всички ония нещастници от изток, и запад, появили се вчера, нови, но агресивни при доказване на правата си!
Заради това, може би, десетилетия ни бяха насилствено натрапвани, за да ни управляват – тъпи и глупави, не достигнали восъчната си зрялост случайни хора!
Пак, заради това - ни заробваха, последователно, столетие след столетие, над хилядолетие и дълго ни държаха под чужда власт или под робството на народи, на значително по-ниски интелектуални нива от нас, а материалните факти и документи бяха унищожавани или присвоявани, и демонстрирани като техни!

Принудиха ни да отричаме принадлежността си към ген, род и Родина, промениха историята и езика, имената и бита, накараха ни да се мразим и да се самоизтребваме, създадоха поколения предатели!
Насадиха в съзнанието на народа измамни и безперспективни политически идеологии. Унищожиха доброто в душата му, утрепаха творческите му сили и самочувствие,  но оставиха и доразвиха - култивираната столетия робска подчиненост, сякаш завинаги, без религия, без църква и без компетентна власт!
И като че ли, вече сме готови да тръгнем към небитието!

Какво мислите, че трябва да направим?
*
Убедено мисля, че българският род, не случайно, е етническа, културна и технологична връзка на предишната със съвременната човешка цивилизация. Многообразието на етносите на континента има в сърцевината си една и съща или близка генетична основа, а близостта най-отчетливо се вижда в автентичната им култура. © 2021
мп  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398613
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930