Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2021 08:45 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 519 ТЪНЪК ЛЕД 1 - Аналитичен поглед
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.06.2021 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 519 
Тънък лед 1

Аналитичен поглед към залавянето на Апостола на Свободата
17 февруари 2018



Всичко писано и говорено, изказано и неизказано, мислено или не, е в омагьосаната среда на човешкото битие - пълно с лъжи, клюки и обвинения, свързано с ежедневния живот, с любовта и омразата, с тънките сметки, с погледа, макар и тайно отправен към бъдещето, с умишленото злепоставяне и непочтените изгоди за всеки участник в тази национална драма, с измамата, която виси като хомот на шията ни и не ни позволява да се изправим като достойни хора, а продължаваме да живеем като народ, белязан с печата на предателството, без да знаем, че вината е подло и користно създадена, и ни е вменена!
Искам категорично да заявя, сто четиридесет и пет години по-късно, че Българското революционно движение е овладяно и смазано, в неговия зародиш, от заинтересованите страни, а пълната информация за това престъпление срещу народа ни, се намира в руски архиви! За турците няма да говоря, те са имали правото да се защитават.
Какво е участието на руснаците, какви са те в тази драма, не знаем?
Ако са приятели, каквито искат да бъдем – трябва да ни върнат документите, за да узнаем истината и да определим поведението си към тях! И защо като най-обикновени завоеватели събират всичко от и за България от столетия, защо искат да я притежават, за хилядолетия?!
Считам, че Русия и нейната агентура на Балканите, по-специално на територията на поробена България, стои изцяло зад организацията на предателството, залавянето и обесването на Левски! За това красноречиво свидетелства поведението на всички участници - започвайки с резидента Игнатиев и шпионите му, с членовете на фамилията на поп Лукан Лилов, както и с някои от Централния комитет на Вътрешната Революционна организация, и на БРЦК.
Заедно с тях са авангардния български отряд на руската шпионска мрежа, начело с Любен Каравелов и протежето му Димитър Общи!
Общи - на кого, за кого, замисляли ли сте се?
В чия полза - на България или Русия?
Защо Димитър Общи съзнателно, не се подчинява на решенията на Левски и ВРО, и инициира кражбата на Арабаконак? Очевидно, за да предизвиква ситуация, в която или след която, да бъде заловен, … и да разкаже всичко, което знае, викайки, сякаш, не се е клел – кой е Левски, каква организация е създал, какви са целите й, каква е структурата й, кои са членовете й, та и глухите, и слепите в Турция да чуят, да видят, и разберат, а Русия да покаже, че се грижи за сигурността и целостта на Турската империя! Нищо, че е водила десет завоевателни войни, срещу нея, до този момент! Трябва да се замислим – кой има полза от оповестяването, кой има полза от залавянето и дискредитирането на водача, кой има полза от разкритията, и унищожението в зародиш - на самостоятелността на национално-освободителното ни движение?!
Кой и какъв е Любен Каравелов, каква и колко силна е обвързаността му с политиката на Русия на Балканите, в Сърбия и България, а на „безсребърния“ му брат Петко?!
Кой е Димитър Общи, откъде идва, от кой ръкав на подлостта изниква, колко е близък на Каравелов, че той, така настоятелно, го налага на Левски за пръв помощник?
С какво да му помага?
Защо Левски страни от него и не му се доверява?
Кой друг, освен Високата порта, има интерес към събитията по българските земи? Отговорът е един и отчетливо ясен – Русия, и царското й правителство!
Но, защо?
Да не би да сме ги нападали, да не би, да не сме им дали с любов, с вяра и с надежда - земя, букви и писмо, религията си, дори?! Да не би, някой друг, да е създал и съградил държавата им?! Та, нали, ако не бяхме ние, българите от Балкана – те, все още, щяха да живеят в землянки и щяха да мучат, вместо да говорят на най-стария, от живите езици, на земята!
Още от времето на Петър I Велики и Екатерина II Велика, великите царе, и великата руска дипломация са обзети и заслепени от велика неблагодарност, и измислят велика химера - Велика Русия е пряк наследник на … Византия!
Неблагодарността рядко живее сама, обикновено ражда и завист, и омраза.
Нужна им е исторически недоказуема манипулация, за да възвеличат и преекспонират своето участие при създаване на човешката история, мамейки света и най-вече себе си! Нищо, че не са съществували, когато се е раждал българският етнос!
Представяте ли си размерите на присвояването, на кражбата, на лъжата, упоритостта на замисъла? Столетия преследвана цел - да овладееш белязаната територия, да присвоиш архивите й, „удостоверяващи“ и твоя живот там, по тези бленувани земи?! Затова променят, измислят и преиначават историите на различните участници, подчинявайки ги на своите цели!
Тази е и причината, никой в Русия, да не „помни“, и да не иска да помни българските религиозни, културни, и държавнически влияния, власт и контакти, роднински връзки, и помощ за обединяващата се Киевска Рус – преди хиляда години, а и през столетията, след това! Никой, не иска и да знае, че част от земята, върху която съществуват, е била на предците ни!
Искат да забравят този миг от историята си!
Искат да я изтръгнат, веднъж завинаги, но, как се убива история, дори, те - майсторите, не знаят!
Тя ги разяжда, без да могат да я изличат от националното си съзнание, тъй като е – отдавна, приключило минало! Историята е по-силна и устойчива, и от най-великите руски сатрапи!
Триста години руската дипломация, усърдно и настоятелно, преследва реализацията на тези болни, безочливи, безпочвени и маниакални амбиции. Отговорът на въпроса, защо - е и за децата, и за историците ясен.
Защото, присвоявайки територията на България и архивите й, Руската империя, с основание, ще наследи и придобие, ще обсеби, и присвои нейното културно, и религиозно наследство, осъществявайки завоевателната си химера!
Ще присвои и ще притежава Светите Седмочисленици, създатели на азбуката, и правото над словото ни, ще присвои светците на православната ни религия и духа им, ще бъде първата, и единствената велика цивилизация, след и заедно с последната световна културна империя - Византийската!
Ще задоволи дребнавото си его, непривично за огромна и велика страна.
Ще победи и отстрани липсата си на самочувствие, спрямо нас, съпътстващо неоснователните й претенции за православен, културен и политически водач! За наша сметка - приобщавайки ни!
Столетия руската империя се стреми да завоюва българските земи, за да се сдобие с Босфора и Дарданелите, а след това – с възможността за пряко политическо, икономическо и културно влияние над черноморските и средиземноморски страни, и народи! Територията, а не населението, около Балкана, са необходими на тези, още живи, безумни идеи на руския феодален анахронизъм, който не отчита, че светът е друг и технологично по-различен от тоя, в който, все още, живее!
И днес, руският егоцентризъм няма покой, защото усеща и разбира, че светът знае за приноса на стария балкански народ към техния, че той е създал и оформил, и държавата, и религията, и културата им като е използвал своята, родена хилядолетия преди. Помогнал им е и те да проходят прави!
А, днес са обидени, че предците ни са извършили израждането и се опитват да скрият това, крадейки архиви, обсебвайки земята, и самостоятелността ни!
Но, светът знае!

Активната руската дипломация на Балканите на резидента Игнатиев и агентурната й мрежа държат здраво политическите движения, чети, легии и прочее, на събудилите се народи, омайват ги, ръководят и санкционират, коварно помагайки на турската власт. Не успяват, обаче, да манипулират гениалните им водачи и един след друг, ги избиват - и х. Димитър, и Караджата, и Левски, и Ботев, и Стоян войвода от Кресна, и Стамболов, и Димитър Петков-Свирчо, и сина му, и кой ли, още не!
Липсва информация, с какво и дали, Л. Каравелов е участвал и до колко е ръководил процесите, но логиката ни налага да се интересуваме – откога и как ги е напътствал, как ги е управлявал, с какви средства е издавал вестник „Независимост”, как е придобил влияние, как е направлявал национално-освободителното движение отвън, как е повлиял - дори, на безукорния му и мнителен водач?
Днес, поведението му е ясно – то е в услуга на чужди нам интереси!
Задължени сме да знаем, защо Л. Каравелов пръв писмено заклеймява поп Кръстьо като предател? Защо бърза да го оцапа, без доказателства? Може би, знае факти, неизвестни за други или за да скрие истинските предатели – себе си, общия на всички Общи, фамилиите Луканови и приятели, и останалите – заедно, подчинени на руската имперска зависимост!
Трябва да помислим и над ненавременното нареждане, в писмото му до Левски, за вдигане на въстание, на което Апостолът отказва, защото подготовката, все още, не е завършена!

Не само, заради предателството, написах този текст, то и днес боли. Постарах се накратко да спомена част от всичко, което добронамерено сме дали на руснаците, а прочелите го – сами да направят изводите си.
Какво са ни дали те, е редно - те да си кажат!
Откъде изникна, от къде се появи и тази, исторически важна и немалка сума, скрита в дувара на семейния имот на председателя на Вътрешно революционната организация Марин поп Луканов? Кой е скрил парите? Кога ги е скрил? Защо ги е изоставил? Знае ли, някой? Намерените 1364 златни монети, зазидани в дувара на бившия поп Луканов имот, са от емисия 1867 година.
Открити са случайно, чак през 1974, при реконструкцията на историческия резерват „Вароша“ в Ловеч. Убеден съм, че това са сребърниците, дадени за предателството на Левски и не са събирани пари от Централното ръководство в Българско?
Не може да има и съмнение, кой е владетелят им. Това е пазителят им по устав - председателят на БЦК Марин поп Луканов. И защо, не са били потърсени през следващите години? Дали. притежателят им се е страхувал от тях? Презрял ли се е и затова, не ги е потърсил, подобно на обесилия се Юда - коварно освободил се от дадените му сребърници?!
Сумата е голяма, по-голяма, по моралната си стойност, от оная, която Общи и компания са откраднали при обира на Арабаконак!
Убеден съм, че парите са изоставени, защото изгарят и душата, и ръцете на всеки, докоснал се до тях, защото са прокълнати!! Те са убийците на Левски и … на опита на народа ни да полети!
Те са вечна собственост на платилите ги!
Върнете им ги!
Коги да е, правото ще излезе налице! – смята поп Кръстьо.
Предполага се, че турските власти са знаели предварително за обира и бързо залавят крадците, а те изпяват всичко, дори, без да ги питат. Като Общи! Знаели са отдавна всичко за Левски и за Организацията, основно от Игнатиев и доносниците му, а обирджиите и предателите, просто са потвърдили фактите, под диктата на Общи. Знаели са и за намеренията, и за движението на търсения. Организаторите на предателството са направили достатъчно като успешно са си свършили „работата“, за да скрият предателите от очите на народа и умело да прехвърлят вината за престъплението, върху набелязаната жертва, примамвайки и Апостола с проблема на присвоените пари, и с „напрежението“ в Организацията! Турската власт, управляваща с внушенията на самоотвержения руски посланик, ги вкарва в затвора, за да измами народа и да отклони съмненията за тяхно участие в заговора срещу Дякона и народа - в кауша, докато мине вцепенението му. Тази е въдицата, която Апостолът е захапал и една от основните причини, накарала го да мине през Ловеч, за да ги прибере, заедно с документите на Организацията от човека, в който е загубил доверие. Знаем, че е предполагал предателство и опасенията му са били основателни, а днес, фактите ги доказват! Мисля, че е усещал опасността, но, не е имал друго решение!
Само на 136 400 гроша ли е била оценена главата на Апостола и Организацията за освобождението на един народ, тръгнал сам към свободата си, сам, без чужда помощ, да полети?
Залавянето и смъртта на Левски са прекъснали възможността парите да се изровят от скривалището и да се използват. Не са им и трябвали, тъй като са получили други. Очевидно е, че след обесването, всеки се е пазил да ги докосне, отнасяйки тайната им, със смъртта на Апостола и своята. След Освобождението, никой не е посмял да говори, а историята ни ги открива, един божи ден, без да сме знаели за тях, без да сме ги търсили!
Безусловно известно е, че поп Лукан Лилов, Христо, Марин и Илия, Тодор Луканов от Плевен, Марийка Хашнова и техните наследници, са предали свободата на българския народ, предали са неговия водач и гений! На чужди интереси, очевидно, заради химерата и хаоса в главите на менторите им!
Резултатът от предателството е, че се обезглавява организацията и се прекъсва, макар за кратко, всякаква подобна дейност. Но, след няколко години се „открива“ възможност за нова, единадесета по ред, завоевателна война на Русия срещу Турция, както и за навлизане на руски войски на територията на Балканите, които стигат до хинтерланда на бленувания Цариград!
Ако процесът е политически, наказанието за провинението на Апостола е заточение в Диарбекир! Обществото, не е запознато, как и какво е улеснило, и довело до залавянето му, защото манипулацията продължава! Турските заптии са устроили засада и го залавят при ситуация, изключваща възможност за бягство! Знаели са, кой е! Но, защо обесват и Общи, нали е само крадец? Вероятно, за да спре да говори!
Кой има интерес, ще продължа да питам, от дискредитирането?
Заинтересована ли е Турция от тази подмяна или с предимство се защитават интересите на Русия, прекъсвайки освободителното дело, унищожавайки неговата самостоятелна и независима организация, осигурявайки си бъдеща възможност за колонизиране, и присвояване на територията, поробване на народа, и представяне на културата му за своя – все стъпки по пътя към Константинопол!? Като че ли, са логични и двете, като тайно и полека, подло и коварно, е реализиран съдбовният поврат в българската история, а за кражбата на комитетски пари е обвинен и оцапан невинен, но подходящ. От логиката на тези съждения се разбира, че попът е използван за примамка за залавяне на Апостола, който е имал доверие в него - били са заедно в Белград и Легията, отново там, където могат да бъдат наблюдавани и управлявани! Същевременно, другите играчи в спектакъла, отдавна, са сътворили своята непочтена роля, а Общи и менторът му Любен Каравелов създават и направляват интригата, повлиявайки на бъдещето ни! Отклонили са и съмненията, около които историци и аматьори си блъскат главите, повече от век! Сценарият е ясен – на свобода остава невинният поп, а предателите, предвидливо и за заблуда, са арестувани и осъдени по-късно на изгнание в Диарбекир! Живи и далеч от бесилото!
След убийството, най-тежко престъпление за обществото, е предателството!
При липсата на нравствена и морална справедливост, те препятстват развитието му.

Затова човешката история си прилича с глупостта и крещи ли, крещи, докато, някой я чуе или види, за да установи истината за българите и за да могат всички да разберат, че „Вън от понятието България – няма морал!“
мп

 
image     image     image     image     image                 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380509
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031