Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2021 12:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1103 Не свързани мисли 153
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.07.2022 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N1103 
Не свързани мисли 153

 

 image
                                                                    

 

Запитвали ли сте се някога - колко форми на комунистическо управление успяха да се реализират по света и у нас? Мисля, като че ли, са само две –

· управление при „общодържавна“ собственост на средствата за производство при тоталитарна форма на партийно обществено управление и

· управление при „частна“ собственост над средствата и „демократична многопартийна“ система на посттоталитарното общество, с което идеолозите на „справедливите“ социални отношения се отрекоха от пропагандираните обществени морални, нравствени и етични норми, след като се завърнаха към предишните форми на човешка зависимост и експлоатация.
Така и държавата, и народа се приобщиха трайно към лоното на обществено-социалните отношения на робовладелството и феодализма – с управление чрез изпитаните методи на мафията, което бе отражение от непочтената роля на институциите на законодателните и специализираните органи на сигурността, напълно подчинени на политическата догма.
Нищо ново, нали!
Така и политическата пиеса скоропостижно приключи с пълна трансформация на естествените природни и обществени процеси, след които - черното побеля, глупавото поумня, красивото погрозня, мързеливото се влюби в труда, а бедното забогатя!
За пореден път, но - никога досега, толкова драматично. Българите се отчаяха, но не родиха гении или герои, а плужеци, за да са си лика прилика с грабителите си.
*
Езикът на човека, на етноса и народа е вечен, подобно на Космоса и като Земята –
той остава жив, ако има, кой да го използва.

С него се раждат, живеят и умират милиони, а той се усъвършенства непрекъснато. Човек използва майчиния си език, за да изрази радостта и любовта си, да даде съгласието или да откаже, да изрази гнева си. Употребява го, за да популяризира знанията и идеите си. Използва го и за да се помоли или за да се опита да наложи възгледите си!
Като един от най-старите – българският е префинено изчистен с времето, налице e и хилядолетна хармония между характерните му звуци и букви, с тяхната звукова и графична форма, и удивително мелодично изразяване.
Учудващи са и опитите за неговото изкривяване като мисля, че това е също част от умишлената диверсия на съвременните политически и етнически агресори срещу народа ни.
мп




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395693
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930