Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2021 14:31 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1104 НЕ свързани мисли 154
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 207 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2021 08:49


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1104 
Не свързани мисли 154

 

image


По-лошо от изкуствения интелект е само естествената глупост! – уверен в правотата си, пише Айнщайн.
*
Няма по-голям смут от смута на един прост ум! … а за него …
Нищо не е толкова неприятно, колкото късмета на другите! – пише и Скот Фицджералд.
*
На сърби, гърци, а напоследък и на македонците, най-добре им пасва  комунистическата догма, защото импонира с манталитета им да преиначават истината и да я защитават с агресивна наглост! Изглежда, че по света има народи, на които им идва от вътре да наричат бялото – черно.
*
Уверен съм, че чиновникът стои с продуктивността си най-ниско в категориите труд – особено, красноречиво и видимо в градоустройственото и архитектурно проектиране, но, не и в комбинациите при заплащането, където води класациите.
*
Обикновената архитектура, не се нуждае от много, а от малко ум, но да е окупирал трайно ума на чиновниците.
Върхове в градоустройството и архитектурата се постигат, само когато вдъхновеието на властта е близо или поне равно на вдъхновението на изявените им творци!
*
През последното столетие неграмотни „професионалисти и политици“ позволиха да бъдат наранени българските градове!
Беше нарочно и завинаги убит интимитета на старите квартали, унищожен беше човешкият им мащаб и природосъобразната зеленина!
Знаете, нали - неграмотната власт е алчна, алчна като ламя!
Тя изяде центровете на почти всички български градове – богати със стара, стилна и елитна архитектура, а на тяхното място поставиха грозни и немащабни партийни, и административни сгради!
Умишлено и престъпно бяха обезлюдени, и изоставени малки градчета, а в селата бяха откъснати от земята земеделските стопани! Тях властта превърна в работници от промишлеността и строителството, а днес се тюхка, че пустеят, без да признава глупостта и неграмотността си!
Превърна народът в уплашено стадо овце, унищожи морала му, принизи образованието на децата, превърна грижата за общественото здраве в доходоносна търговия, елиминира справедливостта на законите като ги подчини на грижите на органите за сигурност, които се преродиха в политически формации, създали и разпространили хаоса на всеобхватната и тотална корупция!
И си построиха комунизма!
Но времето тече и манипулираните забравят стореното зло!
И градовете ги следват, което е тъжно, защото и те забравят за раните върху уж безжизнените си тела! Те са тези, които препредават във времето и ума, и майсторството на жителите си, препредават и тяхната глупост, която надделя, след появата на манипулираните роби на труда!
Въпреки всичко, тяхното съществуване е уникално - успяват да живнат, когато, макар и за кратко, ги управляват умни и грижливи, и се рушат, и едва оживяват през дългите столетия, когато тъпите, и крадливите ги разболяват, и унищожават.
*
За неграмотния и неорганизирания всичко е трудно, дори - невъзможно!
*
Забелязали ли сте, че там, където няма движение – липсва и времето!
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402343
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930