Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2021 17:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1106 НЕ свързани мисли 156
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.07.2021 17:38


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1106 
Не свързани мисли 156

 

image



Не знам и не мога да си обясня, от какво се повлия тази умопобъркваща трансформация, от която българите толкова много и невъзвратимо, като че ли, погрозняха, опростяха и затъпяха!


Като че ли, всичко това се получи в последните няколко десетилетия,  когато обществото бе насилствено омърляно в изкривената и манипулирана политическа помия на фалшивата догма за братството, равенството и свободата. В средата на много малко или с никакво братство, без измисленото равенство и без никаква свобода, миниатюрна, дори - бе заменена от тотална зависимост.


Може би, се появи като резултат от преживяното робско хилядолетие, през което българите бяха малтретирани и унижавани като роби, от наскоро появилите се, все още - неграмотни земни жители, претендиращи до един – за собственост върху тяхната култура, слава и принос към човечеството.


Може би, трансформацията се повлия и от ситуацията, в която някои поискаха да си запазят политическата власт, а като „не успяха напълно“ решиха да ни изчегъртат от лицето на Земята, като преди това умишлено прекъснаха възможността на мнозинството тъпанари да се учат и се възпитават от „загрижените“ за тяхното интелектуално здраве, и представящи се за наши братя, предтечи и идеолози.


Силно бе влиянието и на лакейщината, и на принадлежността на тези групи към „онези“ специални структури, на които бе възложено достигането на спасителния бряг и изграждане на новия свят на буболечките хлебарки, на мушиците-винарки, и на угодливите плужеци, подкрепяйки ги с лесно придобито богатство, което за зла участ - преобрази и тялото им като го обезформѝ, и израза на лицето … като ги върна към първоначалните опити на Създателя и Природата да създадат красиво и мислещо същество, подобно на тях.

Така, в замяна на земните синоними, новото общество придоби - не само у нас, сатанистични антонимни изражения. Изчезна и интелигентността на човешкото лице, красотата на човешкото тяло, изчезна и хармонията в обществото, прекипя и имунната му система, заедно с безпаметността,  самоувереността и липсата на достойнство у новите българи.
*
Замисляли ли сте се - колко правилно се употребяват и налагат политическите догми? Защо се консумира, само и единствено - манипулираният им и легализиран вид?

Днес, демократичната, либералната и социалистическата политически манипулации са напълно изместили разновидностите на религиозните и се превръщат в най-успешните форми за установяване на безпрекословно подчиняване на обществото. Особено, характерен  пример е моралната деградация на социалистическата, която самодоволно разконспирира истинските си интереси като демонстративно се отрече от тях, и тотално  ограби избирателите си!
За съжаление, днес „политиката“ продължава да управлява и религията, и етническите проблеми, манипулирайки всичко, и най-вече живота ни!
При това всички знаем, че животът с представителната политика – не е живот, а почти криминално съществуване.
мп 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397962
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930