Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2021 16:37 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1107 ОЩЕ ОРИЕНТИРИ
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.07.2021 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1107 
Още ориентири 
Copyright © 2021  

 image

 

Не разбирам неувереността на целокупната  европейска  администрация и особено на чаровната, и измислена, незнайно как - българска! Заради това, след няколко месеца, отново, си позволявам да им пиша, тъй като съм загрижен за бъдещето на децата и внуците си като се надявам, че идеите, които предлагам - могат да помогнат. 
Преди двадесет и пет години, когато почина баща ми, чужда лаборатория успя да опредили възрастта на Y-хромозомите му и го определи като наследник на едно от най-древните тракийски племена – на мизите-кровизи. Оказаха се твърде стари - някъде над 8950 години възраст, далеко от очакваната - по-близка и по-позната знаменита граница на Потопа от 5508 г. пр. н. ера.
И ако това е вярно, логично би било и аз като негов наследник да притежавам ум, чиито качества постоянно са били развивани от предшествениците ни, прекалено дълго и много преди времето на разселването им по-късно по пустите и безлюдни земи на Източна, Западна и Северна Европа, на тези от Близкия изток и Северна Африка. А това ми позволява спокойно и със самочувствие да изложа предложенията си, които, ако бъдат обсъдени и приети, биха могли да подпомогнат и българското участие в ЕС и ЕК, а и общото ни европейско бъдеще!
Естествено, след като се сдобият с ориентирите.
Те, също са не по-малко важни, тъй като са синтезирани, както използваните основни политически, икономически и военни направления на съвременна обединена Европа. Ще формулирам някои накратко, тъй като се надявам да послужат като маркери за общото ни бъдещо развитие.

ПЪРВИ ОРИЕНТИР -  КУЛТУРА

Той е от изключителна важност!
Без него, споменатите по-горе направления, не могат да действат пълноценно!
Т
ой сплотява и дисциплинира общите действия!
Формира се на основата на богатата култура на европейските народи и на автентичното европейско етническо многообразие като пътят за оптималното му достигане е разнопосочен и изключително дълъг. Изисква търпеливо събиране на всички в един букет, какъвто няма другаде по света, а той е, особено, необходим днес – води до равнопоставено културно обединение на Европа, носейки душата на всеки етнос, а знаем, че никой, никъде не тръгва без своята култура!
Проектът е разработен върху обединяващата сила, върху разнообразието и богатствата на културата на европейските народи, заедно с майчиния език на всеки етнос! Единната културна основа ще осигури политическо и икономическо единодействие, общо развитие и непрестанен просперитет!
Без общата си, хармонична и позната културна среда Европейският Съюз не би се чувствал органична общност от етноси и народи, а като структура от стопанско-икономически и политически единици!
Обединена Европа няма причини да се страхува и страни от популяризирането на богатствата на етническата култура на своите граждани, напротив – ще придобие силата на тяхното обединено самочувствие!

 

ВТОРИ ОРИЕНТИР – ТРАНСПОРТНИ КОМУНИКАЦИИ

Той трябва да превърне пътищата, по които мога да отида по работа или на гости по река Дунав, например - чак до сърцето на Европа, а след това да се върна у дома навреме. За това е нужна единна високотехнологична транспортно-комуникационна мрежа от системи на еднакво ниво.

ТРЕТИ ОРИЕНТИР – ОБЩА ТЕРИТОРИАЛНА УСТРОЙСТВЕНА СТРУКТУРА

Това е ориентирът, който би могъл да предизвика създаване на единна териториално-устройствена и икономическа структура на Съюза, на неговите обвързани стопанства, икономика, промишленост, пътища и транспорт, образование и култура, спорт и отдих, чиито сектори биха могли да се преформулират и рестартират, но с общи функционални и пространствени цели – за създаване на нови форми на управление, които са в общ интерес и с близки възможности!
Очаквам съществуващите устройствени структури на отделните държави-членки да призоват Европейската Комисия, заради непълноценността си - да пристъпи към обединение и формулиране на общите интереси на Съюза като единно пространствено цяло, за да изгради основополагащи териториално-икономически структури, обхващащи териториите на отделните страни-членки, основавайки се на зависимостите на гравитационните икономически, финансови, социални, планови и пространствени сили, усвоявайки и политическите, но в състоянието на подчиненост. Като начало към този ориентир може да се присъедини и териториално-устройственият ни икономически проект „Дунав-Майн-Рейн - свободна икономическа зона за капитали, извън ЕС“, който Институтът по компетентност към ЕК беше любезен да реферира през септември / октомври 2015 година и който, допълнен днес - осигурява на европейския континент възможност да превърне поречията на реките и притоците им в зелена структура от широколистни гори по бреговете им - като важен устройствен елемент от общата пространствена зелена структура и като част от Зеления Пакт на Европейската Комисия, за периода 2021-2027 година.  

ЧЕТВЪРТИ  ОРИЕНТИР  - ОЩЕ БОГАТСТВА ЗА ГРАДОВЕТЕ

Европейската Комисия би трябвало да обърне коректно внимание на градовете като щедро подпомогне тяхното развитие, не само чрез иновативни проектни разработки, но и с финансови средства, ако наистина, очаква да се постигнат реални екологични промени! На структурите на европейските градове би могло да се предостави това, от което най-много се нуждаят – финансиране на инфраструктурата и подходяща многофункционална земя!
Градовете очакват помощ, тъй като се нуждаят от нови и съвременни възможности за своето развитие.
Освен от средства, градовете изпитват нужда и от още подходяща земя.
Трябва да им се осигурят средствата, за да  могат да се превърнат чрез тази земя в екологично чисти и удобни места за обитаване, превръщайки се в материално и функционално богати урбанизирани територии.
Днес в тях живее над 75% от населението на Европа!!
*
При реализация на тези жизнено важни ориентири е необходимо концентриране на силите на администрацията на Европейската Комисия, които съм уверен, че притежава, за да приеме и наложи ориентирите!
Надявам се
и на специалистите да са на разположение, за да помогнат със своите знания и ум, вперени в бъдещето.
мп / юни 2021 г.  

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381216
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031