Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07 00:04 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 466 Разпад
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 166 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07 23:23


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 466
Разпад на държавната демокрация чрез демокрация

 image 
                 

Опитвам се да приключа с темата - общество и демокрация, държава, власт и администрация, живот, права и задължения, и техните фалшиви форми, но не успявам. Ще продължа, надявайки се, че тези размисли ще са последни, защото мисля, че те ни омръзнаха - и на вас, и на мен!

В този ескиз ще изкажа мисли, които никой друг, до днес, не е изричал.
Надявам се, наблюденията ми да са точни и верни.

Смятам, че съвременните форми на държавно парламентарно управление умират, а човечеството ще се нуждае от нови, вероятно, отново - демократични, за да замести съществуващите, спокойно и без войни.
Създаването на съвременните мултиетнически държави, започва преди два-три века и е екзистенциална, кардинална, капитална грешка на съвременната цивилизация, предизвикана от ненаситното око на егото на човека! Потвърждава, че неговите действия, също, повтарят или имитират живота на Природата и вечният глад на живите в нея!

1.
Нуждата, оформянето и раждането на националната държава създава чудовище, стимулиращо най-низките човешки характеристики и е невъзможно да продължава да живее така, заради самата същност и морала на обществото!
 
Увеличават се възможностите на всичко нечовешко, което постигналият висок морал индивид, се стреми да премахне или потисне, ако не успее да ликвидира напълно. Обществото устремено се връща към времето на раждането и първоначалното изграждане на - все още, дивото сетивно същество, а днес се противопоставя и се стреми да унищожи постигнатото при технологичното му развитие. Между тях не съществува хармония и някой трябва да отпадне, дори - да изчезне ... като мисля, че процесите ще се развият, твърде скоро и бурно!

Не знам, дали, изказвам ясно притесненията си?
Невъзможно е, обаче, едновременно да съществуват безмозъчната мутра и мъникът с дигиталния технологичен прогрес в ръка! Някой трябва да отпадне, защото дисхармонията е очевидна.
Искам да вярвам и си налагам да вярвам, че умът, за пореден път, ще победи, защото е естествено - бързината на мисълта и знанието, да победи липсата им!
От друга страна съм крайно озадачен от съществуването на среда, в която е победила, именно липсата, както е у нас!

2.
Тук, тя увеличи апетита на вечно гладните, неграмотните и ненаситните!
Промени средата като освободи поведението на глупавите!
Обедини ги в партии!
Създаде държавата, която присвои божествените права на монарха!
Създаде администрацията, за да я обслужва, а тя - отвори кутията на Корупцията! 
Липсата отхвърли културните различия, етническите характеристики и лингвистичните особености, уеднакви хората и изравни дължината на пръстите им, а на всичкото отгоре - обяви война на своите народи и етноси!

3.
Възроди се глобализма, формулиран чрез платонизма, комунизма и националсоциализма, сътвори се либерализма, а заедно - всички прегърнаха религиозния фанатизъм. Ламтежът и стремежът на човека да властва над другите доведоха човешкото общество, отново до робовладелческите форми ... на съвременен колониализъм! Преценете непочтеното поведение на бившите колониални държави Великобритания, Франция, Испания, Холандия, Русия, Турция и други, днес – някои, все още, парламентарни монархии, които продължават да стискат между кълките си, бившите колонии. Продължават да ги експлоатират политически, икономически и културно, дори! Бившите империи изсмукват кръвта им и всичко от тях, както преди стотина години. Знаете ли, какво и колко изплащат на метрополията, например, бившите колонии на демократична Франция? Знаете ли, как съществуват държавните структури на Великобритания или на Русия, а на Турция?

4.
Престои кардинална промяна на познатите форми на демокрация, защото човешките общества мощно проявяват недоверието си към съществуващите! Променят се отношенията между тях и вместо държавата да се реновира и преустрои, за да намали тоталната си власт и бюрокрация – тя се обезсмъртява и преяжда!
Властта в демократичната държава е неизлечимо болна и нефела форма за управление на съвременното дигитално Общество!
Настъпи криза на легитимността й!
Гражданите се отказват от нея!
Тя не може да се справи с управлението на непрекъснато разширяващия се обхват на полагаемите се граждански права като присвоява огромни средства за нуждите на партийния си и административен апарат, чрез който се опълчва, озъбва и воюва срещу креативността на обществото.
Съществува видимо претоварване с нови и нови функции, и въпросът вече - не е - дали, може да се справи, а кога ще рухне под непосилната им тежест?!
Както и докога ще живее по инерция, и навик!?

5.
Предстои разпад на съществуващите форми на държавно управление, предстои и опростяването му, и тоталното съкращаване на администрацията, както и пълна забрана на политическите партии с измамната им, убийствена за единството на хората, същност.
Обществото ще намери други, по-подходящи форми, за своята организация, управление и прогрес!
Когато успее, а то  -  ще успее!
25.10.2017
мп
Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 493602
Постинги: 967
Коментари: 1
Гласове: 149
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930