Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2021 21:41 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1114 Не свързани мисли 160
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2021 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1114
Не свързани мисли 160

 

 image

 

Ако приемем, че неграмотният и зависимият са обществена опасност, ще разберем - защо всяка неграмотна власт унищожава постигнатото от предишната, защо убива и завоювалите го. Очевидно, за да улесни налагането и съществуването си, но и за да блесне с постиженията си, въпреки, че не винаги успява. Не винаги се стреми и да надстрои, защото не знае, какво и как трябва да направи. Тогава силата й подкрепя пропадането, а то е огромно и настъпва бързо. Видяхме го, нали!

Умната използва положителното, след като добавя своето умно, хармонично и оптимално, и надстроява постигнатото.

Може би и заради това съвременната цивилизация се стреми повече от хилядолетие, толкова агресивно - да унищожи българския етнос, за да могат ново появилите се да тържествуват, да владеят и управляват съвременния свят така, както искат и могат, независимо, че физически, а и културно ние, отдавна не бихме могли да им пречим. Да, но историята от рождението ни им пречи.
И днес като вчера тя може да бъде променяна, но не за дълго, и не завинаги.
*
Човечеството, все някога, ще достигне до извода, че в Космоса съществуват и други живи, и умни видове, без те - непременно да притежават човешки вид и образ. Вероятно, формите на живот са също космически безкрайни, подобно на неограничеността на средата. Невъзможно е да сме единствени, при това – единствено умни!

Трябва да разсъждаваме, да фантазираме, дори – защото фантазиите ни биха били по-близо до невероятните реални решения в невероятната космическа среда.

Човешкото общество би трябвало да си създаде среда, която е най-близо и най-подходяща до полезния, до оптималния му живот на Земята и в Космоса. Независимо, кои негови членове се домогват до властта, за да го управляват във времето, те ще са задължени да трасират този път, защото другите възможности историята, очевидно, определя като неподходящи – политическа или генетична манипулация, вируси, войни.

Учудващо е, че въпреки предпоставките – то не поумнява.

Единствено политическите разклонения на социалистическата идеология, все още, продължават да лъжат и манипулират съвременния свят на човека, че са открили най-прекия път към бленуваните условия, присвоявайки ги, естествено, само за себе си. Интерес, обаче, предизвикват не социалистическите, комунистически и либерални магьосници, а тези, които продължават да се връзват на въдицата им.
*
Разликата между нас - не е колко знам, а колко не помня, колко съм забравил от наученото – преразказвам мисъл на Дъглас Адамс и неговия „Пътеводител … на галактическия стопаджия“.
мп

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397182
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930