Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2021 20:08 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1130 Проект за нотариална заверка
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2021 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1130 
Иновативен устройствен проект

ЗА НОТАРИАЛНА ЗАВЕРКА 
НА ИНОВАТИВНИ ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ И АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ 
предложени от арх. Михаил Д. Петков 
23.08.2021 година

 image
 

За нотариална заверка са представени проекти в областта на териториалното устройство, градоустройство, архитектура и специфични инженерни специалности.
Те са оригинални иновативни устройствени и технически  решения.

Нотариалната заверка защитава авторските ми права срещу присвояване и несъгласувано използване, утвърдено от Закона за Авторското Право и сродните му права на Република България / ЗАПСП, както и от изискванията на Световната организация за интелектуална собственост. Спазването на това правно действие гарантира и защитава авторските права, и интелектуалната ми собственост върху представените проекти в полза и на наследниците ми, които ще ги унаследят, ако не се реализират приживе, притежавайки ги законно седемдесет / 70 години след кончината ми. 
След публикациите на представените проекти, няма изявени претенции към иновативността, оригиналността и навременността, както и към авторството им така, както са изразени и показани. Липсват и професионални претенции, относно творческите ми права.

Проектите са в областта на териториалното планиране и наука, градоустройственото и пространствено планиране на града или на отделни части от него, на потенциала и възможностите на съществуващите транспортно-комуникационните мрежи, на техните функционални предназначения. Проектите откриват нови и непознати възможности за устройствено разполагане на технологичните структури, произвеждащи възобновяема енергия - като използват планови решения и пространствени форми при разполагането на тези структури до усвоените територии на природната и урбанизираната среда.
Проектите са обвързани с перспективите пред Зеления Пакт на Европейската Комисия и пред инициативите на програмата
New European Bauhaus. Със своите удобни за реализация и експлоатация територии, иновативните устройствени структури ще са в оптимална полза на икономиката, производството и обществения живот на жителите, максимално опазвайки природната среда и обработваемата земя.
Иновативните решения ще са в услуга на всички урбанизирани територии на Р България, на Европейския Съюз и останалия свят с ясната си устройствена схема.
Те осигуряват нови, подходящи и значително по-щадящи природната среда територии, неупотребявани от обществата за нищо съществено … край пътните и жп терени, удобни за разполагане и за развитие на структури за придобиване на чиста енергия. Ще са в подкрепа на тяхната независима жизненост, освобождавайки ценни и ослънчени територии, по-подходящи за труд, култура, образование и наука, здраве, отдих, спорт и развлечения.

С потенциалните си възможности проектите усъвършенстват плановата и пространствена структура на природната среда, както и на всички урбанизирани територии, нуждаещи се от чиста и възобновяема електрическа енергия, която обществата ще произвеждат и ще осигуряват своята независимост сами:

„Метод за създаване на териториално-устройствена пространствена структура за оптимално използване на публични държавни и общински територии, следващи паралелно всички нива на транспортно-комуникационните мрежи и трасета на пътната и железопътна мрежа, собственост на отделните държави, и обвързването им в единна линеарна система от технологични елементи, които акумулират, произвеждат, съхраняват и разпространяват произведената от тях електрическа енергия за нуждите на стопанството, икономиката и живота на обществата на държавите-членки на Европейския Съюз.“

Проектът използва оптимално площта на прилежащите територии край всички различни нива на транспортните комуникационни мрежи, формирани и експлоатирани на териториите на отделните европейски държави, обвързани в единна структура - като използва прилежащите паралелни територии край тях за реализирането им. Териториите са публична държавна собственост, следващи различните нива на сухоземните пътни и железопътни транспортни комуникации, създавайки успоредни на тях пространствени структури от специализирани елементи, които акумулират, произвеждат, складират и пренасят електрическа енергия, получена от чиста възобновяема слънчева енергия.

Проектът предвижда създаването на колосални по своята дължина и пространствен обхват свързани инженерни структури за производство на чиста енергия, използвайки териториите, следващи пътните и железопътни трасета, без да нарушават или променят собствеността на останалите, извън техния планов и пространствен габарит. Променят функцията на използваните територии – само там, където е възможно, без да нарушават правата върху собствеността им. 
Проектът предвижда техническо, технологично и строително реализиране на линеарни мрежи на територията на цялата страна, както и в страните-членки на ЕС, тяхното оборудване, връзки, поддръжка и охрана при експлоатацията им.
Проектът предвижда оптималното използване на тези територии, единствено - за произвеждащата им функция.
Предвижда самостоятелно производство на електроенергия от всяко населено място, необходима за неговото съществуване, използвайки възможностите на ареала му - независимото от съществуващата обща енергийна система на региона или страната като превръща тази системна зависимост в енергийна,  стопанска и икономическа независимост!

Изграждането на мрежата е специфично за отделните страни-членки като ще се съобразява, както с географските условия, така и с възможностите за финансиране от страна на Европейската Комисия или на различни кредитни институции, с които тя си сътрудничи. Осигурява се независимост за всяка отделна европейска страна, обвързала новоизградения си потенциал с общоевропейската структурна мрежа за производство, пренос и употреба на чиста, и възобновяема електрическа енергия. Проблем би могъл да бъде опазването на елементите на структурата, заради различните морални нива и задължения на обществата към публичната собственост, призвани да я пазят от физическото й разрушаване. Съвременните технологични форми за наблюдение и охрана дават надежда за оцеляването им и нейното цялостно европейско обвързване.

След нотариалната заверка ще публикувам проекта като го предлагам, отново и едновременно –
на Министерски Съвет на Р България и на компетентните държавни институции.
на Министерството на енергетиката,
на Министерството на икономиката,
на Министерството на регионалното развитие,
на Министерството на финансите,
на Министерството на културата и дирекция "Авторско право",
на Националното сдружение на общините,
на Съюза на архитектите в България,
на Камарата на архитектите.
Изпращам го директно и на компетентните институции на Европейската Комисия и представителството й в София. 
арх. Михаил Д. Петков, архитектурно бюро „ФОРМА“ ЕООД
23 август 2021 година




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397213
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930