Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2021 07:49 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1132 Естествена простотия
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2021 07:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1132 
Естествена простотия


image



Дали, остарели вече, виждате назад?
Дали, виждате промяната, след развитието във времето на хората, които познавате от детството си, от деца, от училище, от университета и живота след това?
Отчитате ли промяната, малката промяна - като че ли, само физическа?
От две десетилетия, откакто ДС и властта на псевдодемократите ме задраскаха и принудиха да се занимавам с друго, а не с това, което разбирам и обичам, внимателно гледам и наблюдавам, колко малка е промяната у човека!
От детството си до днес, от дете и юноша – човекът се променя, единствено физически, а всичко останало като знания и опит ги трупа, без да му влияят.
Невидимо усвоява и домашното, и общественото възпитание. Използва ги така, както са му дадени, както ги е научил, но без да се променя. Остава такъв, какъвто са го родили като запазва всичко наследено, почти непроменено през цялото време, остарявайки до смъртта, в краткия или дългия си живот.
Убеден съм, че каквито сме били като деца, такива оставаме до края на дните си.
Едни са жизнени и борбени, други са тихи и кротки, а трети – угодливи плужеци. Има и умни, и не толкова разсъдливи, има и водачи, и победители, но и трудно схватливи, и много, ама много загубени. Какъвто е бил като дете човек - такъв си и остава.
Ще си спомнете веднага - този или онзи, тази или оная съученичка!
Те изникват в съзнанието ви, защото са си, все същите и днес - още от времето, от когато ги помните като дух, като изказ, като поведение, по нрав и със своя специфичен характер. И днес, без съществена промяна. Виждате и ги разбирате, защото ги познавате от памтивека, едни и същи, остарели само - с времето!

*
Десетилетия наред неграмотни общински чиновници унищожават градската среда, задоволявайки ниското си умствено ниво. За жалост, няма кой да вдигне глас в обществена защита!
Изпълнението на дребни и безполезни проекти не помогна на града, не промени - нито плановия, нито функционалния, нито пространствения му образ, а драстично ги принизи и той опростя, и заприлича на тях! Изпълнението бе резултат, не само от непознаване проблемите на големия град и функциите му на столица, но основно от непознаване професията на градостроителя и архитекта.
Смятам, че естествената простотия на политическата и на административната власт идва в повече на града и гражданите, тъй като действията им се провеждат от ограничени и необразовани в тяхната специфика, измислени и титулувани хора, а грешките им безнаказано многократно се роят!!
Тяхната „работа“ е видима демонстрация на интелектуална, професионална и институционална ограниченост, и немощ!
До кога?!
*
У народа, все още, остава върховната власт -
да отменя или изменя законодателството,
когато реши, че даден законодателен акт влиза в противоречие с доверието,
оказано на законодателите – Джон Лоk,
John Locke /
29.08.1632 – 28.10.1704
мп  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397633
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930