Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2021 16:34 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1133 Вероятна опасност
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2021 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1133 
Вероятна опасност


image


Миграцията, отново бе стимулирана от тези, които се стремят да управляват Европа и света, все по-успешно. Засиленият трафик от преди години е жив, все още. Живи са и всички ходове, и следствия от неразумните, и непретеглени политически, и икономически интереси на западноевропейските правителства, особено на Германия, които ги събудиха и те, отново тръгнаха! Вероятно, днес силата им ще бъде значително надвишена.
Преди, мигрантските потоци идваха от Ирак и Сирия, заради войните. Съпътстваха ги и тези от Северна Африка, предизвикани от глад и бедност. В близките дни се очакват от Афганистан. Историята на нашата цивилизация знае, че тези процеси - от изток към запад, никога не са спирали, хилядолетия наред. Живи и жизнени са, и днес.

*
Но, не за това са думите ми.
Мисля за опасността, която пълзи и настъпва, която продължава да расте и да се съсредоточава в европейските градове, а мигрантите не губят и поддържат  интересите 
си  към тях, към големите и много големите западноевропейски градове ... и тичат от изток, и от юг! Особено, силно и непоколебимо.

Очаквам преселническата буря съществено да промени възможностите на всеки от малките и големи, особено силно – на много големите градове, защото те са магнитът, който ги привлича от другия край на света! Ще ги промени напълно, докато ги доведе до абсурда на изострени етнически отношения, ще накърни пазарите на труд, ще снижи образователното ниво на обществата като цяло, а и на отделните етноси, ще измени средата на съществуване и обхвата на специализираните граждани, защото общата маса ще е отчайващо неграмотна, без образование и без занаят, силно религиозно обладана, и дори - напориста при опазване на собствените си права - в чуждата за тях градска територия, в напълно чуждите им градове, сред абсолютно непознатите им традиционни морални, нравствени и етични отношения между установените от хилядолетия граждани от коренното население, и тях.

Чувствате ли, че предстои разрив, дори – никой вече да не мигрира!

Разривът тлее от години, защото западът - отдавна лансира целите на икономическите си интереси като настойчиво се опитва да ги наложи и на останалите европейски държави, власти и граждански общества, за да покажат същата нужда от млада работна ръка, свързана със застаряващото население на континента.
И не само!
Административно управление на ЕС е твърде анемично, дори, няма сили да прогледне и да види опасностите, които идват с прииждащите потоци от незнаещи и неискащи да се образоват хора, … с друга генетична структура, с друг бит, морал и особено ярко демонстрирано – с друга религия, която фанатично изповядат. Всичко това събрано и натрупано, все по-видимо ще противоречи на установените норми на живот на коренното население. Но и това няма да бъде достатъчно, защото сред западния свят са, все още, 
живи програмите и стремежите за световно господство на III-я Комунистически Интернационал.
В ново време се родиха и продълженията им, малко познати от преди столетие – като джендърството, като абсурдната борба за абсолютно екологично чиста среда за обитаване. Новите идеи изпадат до безумни крайности като пледират за градове без коли, за градски пространства, изцяло освободени за пешеходци и ако те се допуснат, то трябва да са осигурени ... като се отдават под наем, както жилища за хората, както почти всичко, свързано с нормите и постулатите на незабравимото за някои касти на съвременния свят, робовладелско общество – роби, които си плащат за всяка услуга.
Представете си градовете без коли и навсякъде пълно с хора с видоизменени генетични вериги, без лична собственост и всичко, абсолютно всичко се отдава под наем, а то се управлява от привилегированата каста на глобалното либерално общество - късна рожба на овехтелия
III-ти комунистически Интернационал, възприел за верую висшите форми на глобалната човешка експлоатация, практикувани днес с успех в някои страни от Далечния Изток.
Представяте ли си, дори - абсурдната нужда, от каквато и да е, което може да се наема срещу заплащане, дори - нуждата от опитна и просветена работна ръка, която липсва навред!
Не може да се смята и че старата идея за политическо и икономическо управление на Европа от един център – Германия, е умряла. Не би могло да бъде пренебрегвана и изчаквателната, и хитра позиция на Русия, нищо, че е технологично и икономически изостанала безкрайно много.

Очаквам, че скоро ще избухне гражданска война между местното население и съдружието от новодошлите мигранти, от настанилите се преди 5-6 години, заедно с установилите се, преди десетилетия. Войната е напълно вероятна, а резултатите от нея ужасни, защото европейските градове ще загубят завинаги своята висока култура!
Естествено, потърпевши ще са, не само цивилните граждани, но основно - градската среда! Мисля, че тянще понесе цялата й разрушителна сила, която никой не търси и за която вина имат партиите и техните водачи. Дали това, няма да бъде войната, която ще изтрие богатствата на градовете от Централна и Западна Европа. Вероятно, ще настъпи скоро, през близките години, защото наскоро заселилите се не се и опитват да зачитат нормите и правилата на живот на местните общества, стремейки се да наложат своите!

Дали, светът на Запада мисли за зле прикривания, но съществуващ разрив?
Дали, не си затваря очите и разума за отдавна лансираните ветрове, духащи и плющящи в старите идеологически знамена на Червения Интернационал, с преиграните си нови либерални аромати? Не знам.
А дали, ще е готов да реагира коректно и справедливо, ако започне гражданска война - навред в градовете му? Не знам, съвсем, не знам.

Може ли да се предвиди, че пред градовете на Западна Европа предстои ожесточена война на етническа и религиозна, на културна и на цивилизационна основа? Тя зрее от десетилетия, благодарение на неумиращите античовешки идеи за световно господство на единиците богати, които се правят на богове и имитират приписваните им действия, и които, както е известно се събират в Давос, един път годишно.
Дали, някой от тях се замисля – какво ще стане с цветущите градове, сред които ще се разиграят събитията?
Дали, някой мисли за политическите последици, които ще настъпят в структурите им?
Дали, някой мисли за ползите, които ще извлекат от неразбориите на Европа, потайната Русия или още по-потайният Китай?
Дали, някой би могъл да си позволи да мисли за евентуалните цивилизационни трансформации, които неминуемо ще настъпят в обществените форми на управление на Европейския Съюз?
Какви ли ще са те за Югоизтока му, а за света?
Дали, ще настъпи времето на  
Pax Romana II, както от години предлагам или ще се появят нови и напълно непознати обществени форми на робовладелство, на различни, от познатите до сега, форми на притежание на човек от друг?
Дали, сред световните глобалисти има хора,
дали, сред зелено-розово обагрените „климатични“ политици има някои, които обичат сънародниците си?
Не знам, а вие, а те – знаят ли?
Знае ли някой, изобщо?!
Знаят ли мигрантите, знаят ли старите граждани?
Знаят ли „зелените“ политици и огнедишащите им формации, подчинени на боговете от Давос?

„Да знаеш е нищо, да си представяш е всичко.“ - Анатол Франс / 1844 – 1924 
мп     




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381110
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031