Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2021 16:08 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 989 Действителност 4
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.09.2021 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 989
Действителност 4

image



Нямаше значение, че вкупом бяха окрали - де-що имаше за крадене, че бяха подготвили средата за мошенически врътки, законодателни и институционални измами, че се опитваха, все по-успешно, за самите тях, да прикрият промяната и все по-неуспешно за откриване и реакция от страна на наблюдаващото ги общество.

Дали, остана нещо неокрадено или бизнес, който не бяха присвоили?!
Вероятно, има – но и това, което присвоиха ще стигне за няколко поколения след тях, само – да го харчат, дори, продължавайки интелектуално да вегетират.
Направиха политическото и социалното обществено преображение възможно – с помощта на общите усилия на шмекерите от Изток и от Запад, от Север и от Юг, без да се опитат да се оправдаят пред народите на засегнатите страни, а ги обвиниха в политическа и институционална апатия!
Представяте ли си, разбрахте ли наглостта им?
*
Към местните шмекери бързо се залепиха услужливи адвокати, псевдо-архитекти и лекари, много „необикновени“ политици – сякаш има други, полу-специалисти, и професори от всички клонове на социалистическата „наука“. Сприятелиха се титулувани попове със свинари и картечари, а властта с всякакви лакеи и народни предатели!
Никой не се интересуваше от останалите – тях, вълци ги яли!
*
Началото на Операцията бе положено, близо десетилетие по-рано.
Започна с подготовка на бъдещите кадри, защото трябваше да се запознаят и образоват с изискванията на капиталистическия начин на живот, и управление. Някои изпращаха в чужбина, други се до-обучаваха или добиваха нова, специфична за капиталистическото стопанство професия, тъй като и промяната изискваше „жертви“!   Новата, стара власт си избираше играчите, които щеше да използва, гласуваше си закони и административните форми над тях, чрез които управляваше „справедливостта“ и отсъждането й, подчиняваше и организираше медийната информация като продължи да използва, току-що създадените политически партии, обединени профсъюзи и „граждански“ организации, за да разделя и да употребява мнозинството на останали.
Разпръсна агентите си навред и сякаш – в хорските редици, не остана място за нормални!
*
При изграждане на кардинално „новата“ икономическа, социална и политическа система бяха използвани огромен брой дребни буболечки, които се надяваха да пораснат, малки и по-големи пълзящи безгръбначни, много глупави и малко умни „хора-мутанти“, но липсваха знаещи и с опит, защото - както обикновено се случваше, а се беше и наложило през последните десетилетия – неграмотните окупираха всичко и не допускаха, характерната за другия свят, конкуренция.
Когато, някой не искаше да играе на криеница с тях или успешно се беше промъкнал, не му мислеха много - или го убиваха, или системата го задраскваше, забранявайки му всичко необходимо за живот!
Всички, без изключение, не престанаха да се водят на отчет към специалните структури и към органите за сигурност на буболечките.
*
Преди години написах есе, в което изразих мнението си за общото ни бъдеще.
Смятах, смятам и днес, че е необходима кардинална промяна и подновяване из основи на съставите на законодателната, и съдебната система! Те са в основата на днешното безумно изоставане и на бъдещите вреди, които промяната ще нанася върху развитието на нормалното гражданско общество, на града, и на жителите му.
*
Боже, нагледах се на кретени!
Няма ли край това изтезание!
мп  / следва  

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398033
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930