Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 06:47 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1139 Не свързани мисли 163
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2021 07:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1139 
Не свързани мисли 163

image

 

Нежеланието на гражданите да се ваксинират е откровен израз на недоверие към властта!
Народът презира непочтеността и ниското й интелектуално ниво, и не се колебае да изрази очакването си пред поредната измама, рожба на вечно живата, неумираща шмекерия на простака, окопал се с неграмотността си в нея, събран от службите и партиите … от кол и въже! И това не им стига, а се избират - все сред интелектуално и физически грозните, сред очевидно мутиралите от хора в буболечки, под въздействие на средновековната им манипулация.
Нежеланието на хората да се ваксинират е продължение и на анемичната политическа изборна подкрепа, видима при гласуването, за каквото и да е!
Удивително минимален е процента на гласувалите грамотни, а временната власт в България продължава да се избира от незнаещите да пишат и четат на български език, нарочно изоставени от нея, от етническите групи на българите-турци и цигани!
Едва ли, има друга страна от цивилизования свят, в която неграмотни и трудно мислещи да притежават правата – единствено, те да "избират"! Това говори за откровена манипулация, която се препредава и усъвършенства с годините!
Когато един народ се управлява от малко грамотни и слабо подготвени, той постепенно пропада икономически и културно! Примерът с българския е фрапиращ – народът ни е под робство, под едно или друго човешко робство през последните осемстотин години!
Кажете нещо ?
Кажете, моля - разбира се, нещо свое!
*
При
тцкер наградата за архитектура ще се обяви тези дни на специална видео церемония в чест на лауреатите от 2021 г. Ан Лакатон и Жан-Филип Васал. Честито!
А Еманюел Макрон, президент на Френската република, се обръща към Pritzker лауреатите с думите:  
"Всеки път, вие сте заложили на откритост. Вдъхвате живот в пространствата си, правейки ги алтруистични, ярки, деликатни. Напомняте ни, сякаш е необходимо, че архитектурата винаги ще бъде политическата форма на изкуството, социално изкуство, което проектира начина, по който живеем, което измисля или преоткрива определен начин за използване на света, то преоткрива начина, по който живеем на места, начина, по който се движим, начина, по който създаваме обществото..."

*
Архитектурата, отвъд това, че е свързана с човешки употреби, от практическа гледна точка, може да има и присъща символична стойност, която не е написана или изразена по конкретен начин, а по абстрактен и синтетичен, изпращайки символично послание, което да достигне до потомството. Именно, по този начин посланието на дела като Света София са достигнали дните ни.   
арх. Сантяго Калатрава

*
„Норвежката архитектурна фирма „Калейдоскоп“ проектира градска кръгова икономика! Кръговият квартал е нова типология на жилища в кръгова система и споделени съоръжения, които предоставят устойчиви решения … Сградите прибират дъждовна вода от покривите за използване в апартаментите. Сивата вода се прехвърля на растителни легла в балконите и в общата "GrowHouse", осигуряваща богата на хранителни вещества вода на зелените растения и зеленчуци. GrowHouse е обща оранжерия с голяма кухня, където жителите могат да готвят и да се хранят заедно и да организират клубни вечери и други социални събирания. Smarthub е мултифункционална сграда.“  

Уникален проект, нали!
При това ни е до болка познат!
Грижат се, дори и за дъждовната вода - да не отиде зян!
Човешки куриози!
Измамни и куриозни политически манипулации над обществото!
Сякаш, откриват колелото или Америка, или отдавна износените форми на еврейските кибуци, или изпадналите, завинаги в небитието, български ткзс-та!

И е удивително, и учудващо!
Но, какво е това - социализъм ли, либерализъм ли или турлю гювеч от политически робовладелчески измами?!
Голям смях са тези от Западна Европа!
От три столетия са облъчени от неизличимата болест на социализма и комунизма, на националсоциализма и фашизма, и днес, най-накрая, представяте ли си - тръгнали по пътя, от който ние немощни се връщаме!
За кой ли път се повтарят, едни и същи, обществени формули с еднаква и почти непроменима структура, и съдържание!
Но, защо не питат, за да им кажем - да не хабят сили и време! Още повече, че ще бъдем коректни и откровено ще разкажем сумата му неща от преживяното вчера.

*
Средновековието не трябва да се сравнява със съвремието, твърди един „историк“! Фактите, обаче, говорят друго – днес живеем в свят, обладан от поредното си физическо и морално средновековие!
Може ли, някой да обори тези ми твърдения?
И с какво?

*
Светът продължава да твори непродуктивни идеи и проекти!
Светът, дори, се намрази – благодарение на усилията на онези политически и икономически структури, които го притежават и експлоатират, откакто се е организирал в установени общности.
Светът пожълтя и погрозня през времето на безкрайното робовладелство на едни хора от други като и едните, и другите, особено едните, все още, не са измислили форма, за да живеят вечно. Просто умират, когато им дойде времето, дори, да са се наслаждавали на живота!
Интересно е, че всички продължават неуморно да се стремят да притежават другите!
Някои успяват.
мп

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402692
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930