Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 13:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1165 Не свързани мисли 171
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2021 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1165 
Не свързани мисли 171

 image

Нелогично е да се товари конструкцията и стойността на сградите с тежестта на пръст, дървета и всякаква зеленина. Нужно е човекът да се върне към повърхността на земята и да „слезе“ от небостъргачите! Трябва да се върне, отново към нея и да забрави за фалшивите призиви – да расте гора по архитектурата и бетона на сградите!Трябва да се върне с разума и разсъдъка си, и с любов към нея.

Всеобщото интелектуално културно пропадане на разумните, омесено с политиката на тотална манипулация над гражданското общество, очевидно създадоха лабилност и в архитектурата, а това се родее и ми прилича на джендърството, адмирирано от политиците!
Мисля, че светът на разумните, наистина се побърка, по-точно – уверен съм! Традицията при контрола върху съзнанието на съвременниците ни, видимо продължава!
*
Чух заявлението на представител на една от политическите партии, че партията има необходимия интелектуален ресурс … и се смях с глас, продиктуван от наглостта му, определяща черното като бяло! Ех, насекоми! 
Представител, пък на друга – заяви, че трябва да „видим, какъв капацитет имат отделните партии“!
Представяте ли си – те не знаят!
Но, как да знаят като такъв тотално липсва!
Не биха могли и да го намерят, колкото и да го търсят!
*
Защо не попитате – каква философия, каква идеология изповядват членовете на българските политически, пардон – икономически сдружения?!  
По какво се различават?
Приличат ли си по нещо?!
Дали, някой от тях, който и да е, знае нещо по въпроса с идеологическата основа на политическата му, пардон – икономическата партия?
Мисля, че за нея, може би, са знаели, единствено, създателите й - философите, живели преди две и повече столетия. Тия – днес, са кухи лейки, обвързали се, с която и да е от тях, само и единствено, заради интересите си!
Очевидно и видимо е прераждането им - от остарелите комунистически догми в либерални философски разбирания, споделяни днес от преобладаващите „политически“ партии, управляващи света на европейския и световния капитал без изключение. Те  загубиха напълно своята политическа окраска и демонстрираха икономическия си произход.
Измислените български политически „партии“, пък се изявиха откровено с платформите на имитация на отдавна поминалите се - комунизъм, фашизъм и националсоциализъм, омесени в общата безвкусна пита и на поредния икономически парламент. Сред техните членове не съществуват други, освен - деца на партиите, а те - на държавна сигурност. Това говори, че в никоя от т.н. партии няма самостоятелно мислещи, а само изпълнители! 
Как смятате, възможен ли е, какъвто и да е морален, и интелектуален възход на обществото при наличието на немислещи, а само на изпълнители. При това трябва да се има предвид и ниското морално, и интелектуално ниво … на менторите!
*
Резултатът е лош, но играта ни беше много добра! – сподели един „легендарен“ футболен треньор - сякаш, за да резюмира и политическата ситуация.

Никога не съм харесвал, не съм бил фен на творци, изявили се благодарение на "духовната" си връзка, с която и да е временна политическа власт! Презирам усилията им, които използват политическа и партийна патерица, не заради друго, а защото политиката изкривява и убива творческата им свобода, а оттам са и посредствените им резултати.
Творецът трябва да е граждански отговорен, а не лакей!
За тази работа си има други.    
мп



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398240
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930