Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 22:11 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1196 Не свързани мисли 184
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1196
Не свързани мисли 184



image

К. Бранкузи

 

Знам, че с проектите си за оптимално използване на всички нива на урбанизираната територия отворих очите, не само на колегията, но и на властта, подчинена на мафията от крадци. А тя, знаем също, че ще ги използва пак така, както до сега и както намери за добре – винаги в свой интерес. Е, идеите се завъртяха тези дни и около проблемите на Борисовата градина.
Питам се, само – защо СОС не премахне всички подобни терени и върне предишните им паркови функции от други ключови места от плана на големия град?! Питам се и как така, незнайно как, наистина незнайно - са определени, допуснати и откраднати от публичната общинска собственост, за да се използват тези огромни площи от ценните територии и от други паркове в града?!

Идете … не, не няма да им давам повече акъл – те са гении и не са им нужни моите съвети! А и всички вие ги знаете прекалено добре!
Така се обогатиха и то, твърде богато някои колеги-чиновници, присвоили си самочувствието на активни членове на мафиотските структури – присвоявайки си наши авторски права при Аква центъра в Зоната или използвайки предвидените от нас строителни петна в ядрото на ЦГЧ на София и не само там.
Мисля, че София и останалите български градове, все още са в тотална зависимост и в плен на мафията, която спокойно продължава да краде и тях, и гражданите им!

Знаете ли, какво е гентрификация  или джентрификация, както е, може би, по-правилно да се изпише думата, защото значението на действието произлиза от английски език? И аз не знаех.
Оказва се, че обхвата на архитектурата и градоустройството са, отново, едни от най-подходящите за употреба професии за „остроумно“ облагодетелстване чрез мафиотски серийни действия, които използват и тактично променят ниското качество на части от урбанизираната среда. Променят функциите на използваните терени за обитаване от бедни слоеве от населението като ги променят в нова, по-висока категория, използвайки доброто им местоположение или условията за отлични бъдещи комуникации.

Спомняте ли си огромните апетити, преди около две десетилетия, на незнайни кръвожадни инвеститори към свободната от застрояване земя на стадион „Раковски“, към присвоената публична общинска собственост навсякъде из града и парковете му или към публичната държавна собственост по черноморските брегове, или за онази присвоена земя в планината, за приказната земя, върху която някакъв неграмотен съвременен богаташ, знайно как и откъде са средствата му, построи огромен замък, уж с обществени функции? Сигурно помните, беше вчера!

Убеден съм, че джентрификацията е измислена от българската мафия, а  преди българите - може да са и руснаците! Нищо, че американци и англичани се водят за откриватели на това, специфично за професията и политиката, мафиотско действие. Мисля, че за смисъла на думата трябва и ще се води световна война, за да се предостави на истинските й откриватели!

Как мислите?
Имате ли и вие участие?!
мп  




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401030
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930