Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2022 14:38 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1264 За наскоро обявения конкурс
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0



ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1264
За наскоро обявения конкурс

 image

ФОРУМ - КАБ

Столична Община Направление "Архитектура и градоустройство"

1 юли в 17:18 ч. ·

 

Конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк

Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство” обявява открит международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“.

Идейният проект следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на различно ниво от автомобилния трафик двете части на Южния парк по естествен и безпрепятствен начин, спомагайки за многократно увеличаване на пешеходното и велосипедното движение в парковата зона, с което ще се подобри и достъпа до зелените територии на София от населението и гостите на града. С изграждането на новата мостова конструкция и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството около НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство.

Документацията за участие на български и английски език може да се види и изтегли от раздел „Профил на купувача” на Столична община в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), както и от специално създадения сайт на конкурса - https://peshehodenmost.com/.

Предвидени са три награди за отличените от журито най-добри идейни проекти - от 20 000 лв., 15 000 лв. и 10 000 лв.

Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 17:30 часа на 29 септември 2022 г. в Деловодството на Направление „Архитектура и градоустройство“ – гр. София, ул. „Сердика“ № 5, а обявяването победителите ще е на 7 октомври 2022 г.

*****

1 коментар

Арх. Михаил Петков

Четете внимателно " Градски ескизи", там пише всичко, което ви интересува като граждани на столицата.

Предложил съм подходящо решение, не само за ул. "Бяла черква", а и за "Цариградско шосе", но след като се решат важните, основните транспортни, пешеходни и велосипедни проблеми на града!

Необходимо е да се премахне транзитният автомобилен поток през ядрото му, нужно е да се създаде и структура от подходящи пешеходни пространства, не само в центъра на София.

Предложих на СОС да се премахне трамвайното трасе по ул." граф Игнатиев" като се създаде пряк пешеходен достъп от ЦГЧ към парка "Борисова градина".

Предложих да се създадат два жизнено важни за града музея - Музей на българските букви, писменост и култура на мястото на Художествената академия с площад на културата пред него, както и да се премести Националния исторически музей в нова, съвременна сграда върху терена, зает от паметника на Червената Армия.

Необходими са и други важни устройствени, и пространствени промени в изоставения ни град, но за да се разрешат е необходимо гражданите на София да се събудят от летаргичния си сън и да изберат отговорни, и знаещи хора, които да работят за неговото развитие!



Тагове:   форум - каб,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398280
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930