Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2022 21:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1274 Не свързани мисли 216
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2022 08:10


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1274
Не свързани мисли 216

 image


Как незабележимо комунизмът, фашизмът и националсоциализмът се преродиха в безличния глобален неолиберализъм!
Колко удивителна бе, колко успешна бе промяната им във новите форми на управление на човечеството след края на Втората Световна Война и как незабелязано, и неусетно III-тият Интернационал, сякаш завоюва и установи доминиращите си финансови, икономически и социални позиции, тотално завоювайки света!
Дали бе за негово добро?!
Мисля, че бе успокоена агресивността на всяка от цитираните и преобразили се политически идеологии, но определено и недостатъчни за тяхното по-добро и качествено управление.  
През това, не много продължително време на съществуване, се разпадна социалистическата политическа и организационна догма, която, за всеобща изненада, бе глътната като малка хапка от глобалната финансова доминация на управляващите чрез нейните способи, създавайки една нова, много гнусна и измамно демократична световна икономическа система.
Мисля, че пред човечеството предстои да се появи нова, необходима следваща, защото установените норми и отношения, на очевидно бледите и безхарактерни характеристики, изискват тази промяна. Пред човечеството стои неотложната необходимост, за да просъществува, защото безличието на съществуващата не действа! 
Лошото е и че й липсва интелектуален капацитет, а наличният бе неправомерно употребен и опоскан от политиците псевдо-либерали, за съжаление, опазили и използващи, единствено - закърнелите си човешки качества! 
Как и кога, обаче, ще се роди нова или ще се възроди старата, е неясно.
*
Винаги ме е удивлявала силата и на човешкия разум, а и на човешката завист!  Естествената липса на разум доминира в повечето от групите на обществото и ражда вечното състезание, развива и абсурдната конкуренция между индивидите, ражда и завистта на отмъщението във всяко човешко действие, използвайки всички познати форми на неговото съществуване. 
Може ли, някой да обясни съществуването на други причини за убийствата на умни и зрели хора от недоразвити индивиди или средновековните инквизиции на едни над други, защитавайки наложените религиозни убеждения, или ограничаването на свободата на един етнос от друг, или заточението на цели политически групи от други, или изпращането в концентрационни лагери, или използването на газови камери за отнемане на живот, или присвояването на определени дискриминационни права над други нормални, или отнемането на обикновени граждански права, заради политическо несъгласие с приетите догми от други, видимо …  умствено ограничени хора, но, все пак и те - членове на човешките общества?!
*
Питали ли сте се, какво пречи,  на която и да е политическа власт, независимо от нейната идеология, на която е резонен демократичен представител - да се грижи съвестно и отговорно за общата градска среда?! Та, нали, тя е на всички, които работим, учим и живеем в нея и града!
А знаете ли, защо избираме, все нефели?!
мп

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401982
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930