Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2022 19:15 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1275 Не свързани мисли 217
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.08.2022 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1275
Не свързани мисли 217

 

 image


Уравновесеността на натрупаните знания не крещи така агресивно, както натрупаната мускулна маса, тъй като показва искреността на естествения процес на поумняване на човека. Грубото и безполезно трупане на мускули се оказва напълно нерентабилно, защото от него няма обществена полза, както е имало, когато човешката сила е била нужна за прехрана и защита.
*
Високите постижения в IT сектора подпомагат усъвършенстването на жизнената среда на човека, повишаването на качествата й, а съществено и на тези, в полза на града. Очевидно, иновациите трябва да са в хармония с него и развитието му. Иначе, ако не му служат те губят ценността на постижението си, а градът остава на предишните си интелектуални и пространствени нива.
*
Окончателното спиране на ползване на завоевателния „руски“ газ задължително ще роди нова енергия. Очаквам учените да създадат приемливо решение, за да се използва безценната суровина от ядрата на черноморските води.
Може би, чак тогава, наистина, бихме се превърнали в независима и неутрална държава. Може би, чак тогава ще се сдобием и с правата, отново - да сме едни от тези, които водят човешката цивилизация, както преди хилядолетия, и се сдобием с правата, за да си позволим да напишем истинската човешка история на последната, показвайки достойното място на етноса ни в нея.
*
Удивително е, за колко кратко време поскъпна живота!
Забелязахте ли?
Не ви ли заприлича на разпространението на моделираната нано-частица, раждаща ковид вируса 19!
Поскъпна всичко на пазара и в живота на човека, само умът като стока за продан – не!
Но, това е удивително и ми говори за поредната манипулация!
Заприлича ми, отново, както и преди ковида 19 – на световен, глобален стремеж към високо, твърде високо технологично постижение, на откритие, на злобна иновация, подходяща за непочтено и скрито управление на обществото, за манипулиране на свързаните със съществуването му – инфлация на храни, на услуги и на пазари, но без увеличение на доходите, както и пълното, тотално изключване на ума, който малцина, все пак, притежават и ползват.
Очаквам откривателите да се осъзнаят и да поправят грешката си, все пак, защото от столетие-две откритията и изобретенията, някак си притежават и други убийствени, и по-малко полезни за човечеството, качества. 
Дали, стойността на научните открития и тия – на човешкото въображение непрестанно не девалвират и се обезценяват!
Дали, средата на глобалната либерална демокрация не роди и не развъди тези глутници от девалватори, това неспирно девалвиране на човешките качества, след като тотално изключи от тях ума и разума!
Как ли ще живеят манипулаторите с тълпите идиоти, които създадоха?!

А дали, не са успели да ги върнат на Създателя, доказвайки му, най-накрая, че е създал недоброкачествени живи, но не мислещи индивиди.
мп





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401154
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930