Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2022 17:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1287 Преди години
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.09.2022 09:24


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1287
Преди години 

 

 image



Тази сутрин в електронната си поща видях и прочетох споделена статия от близък приятел и колега на т.н. журналистка В. Дърева, манипулатор на местно политическо ниво. Ето и отговора ми до него, който върнах час след това.
*
Интелектуално ограничен и некоректен коментар е първото ми впечатление. Неговите цели са също непочтени.
Зададох си въпроса – властите на ЕС и Русия не са деца, нали!?
Че Щатите са паразит е световно известно, но към тази позиция се стреми всеки, който има възможност!
*
Преди години предложих нов път за формиране и управление бъдещето на Европейския съюз, използвайки примера на Римската империя.
Нарекох проекта си "Pax Romana II".
Ако се възприеме – Европа, отново ще се превърне в световен лидер, включвайки и Русия, и страните край Каспийско море, и страните от Близкия Изток, и северноафриканските по южните средиземноморски  брегове ... на еднакъв равнопоставен принцип! Макар и нескромно, но виждам това бъдеще като единствената възможност за развитието на света. Другото - като това, което прочетох в статията на Д. си е елементарна политическа пропаганда на противопоставяне, създавайки впечатлението у наивните читатели, че едните са много лоши, а другите - много добри. Но всички знаем, че и едните, и другите се стремят с всичките си сили да се победят. Очевидно, включват в тази битка и своя пропаганден, финансов, икономически и военен, а и културен потенциал.
Неприятното за днешните възможности на ЕС е, че няма лидери, които могат да го изведат напред в световното състезание, но вярвам, че с времето, средата и развитието на отношенията ще ги родят, за да ги употребят, стига да не са се изтребили участниците и цялото човечество.

Светът, особено ярко съвременният, изисква някой да го води и управлява. Днес това задължение се пада на Щатите и е логично те да защитават умно извоюваните си позиции, използвайки всичките си възможни ресурси, в това число и високите технологии, а те - очевидно, осигуряват предимства.

С проектите си искам да успокоя, доколкото е възможно, отношенията между водещи и водени като възвърна исторически полагаемите се лидерски позиции на обединена Европа, значително поумняла, териториално порасла и с огромни икономически, и културни възможности, защото съвременният свят и всичко в него се е родило тук, в нея. Честно и коректно би било … като изключвам измислените псевдодемократични неолиберални партийни форми на управление да се възродят най-дълго употребяваните от човешките общества форми на власт – чрез възможностите и правата на етносите, още повече, че не само Европа, а и светът - се хвали с етническото си многообразие.
*
Разбира се, че съществуват и някои други кандидати да са паразити, които търсят и нови форми за постигане на успех ... за управлението на отделните държави и манипулацията на света като цяло.
Ето един пример, който споделям без намеса …
"Нарастващата роля на новите центрове на властта, които си сътрудничат помежду си, става все по-ясна", заяви Путин на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в бившия съветски Узбекистан.
"В световната политика и икономика се наблюдават фундаментални трансформации, които са необратими. Все по-очевидна става нарастващата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени отвън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите принципи на върховенството на международното право и Устава на ООН, гарантирането на еднаква за всички и неделима сигурност, зачитане на суверенитета, националните ценности и интересите на другите", цитира АФП думите на руския лидер.
"Ние сме отворени за сътрудничество с целия свят", каза Путин.
"Нашата политика е лишена от всякакъв егоизъм. Надяваме се, че другите ще провеждат политиките си, според същите принципи и ще спрат да използват инструментите на протекционизма, незаконните санкции и икономическия егоизъм", каза Путин. / Ройтерс. / Източник: БГНЕС/БТА
*
Удивителна нечистоплътност, нали! 
Щеше ми се да сложа удивителен знак нейде в този текст, но реших, че ще го споделя така, както е публикуван, а вие ще направите това.
мп



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395860
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930