Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2022 10:30 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1289 Простащината е безсмъртна
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.09.2022 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1289 
Простащината е безсмъртна!

 image


И у нас простащината продължава да се насажда, и отглежда съзнателно, вероятно с цел да продължи да се използва и в бъдеще за манипулация, и разделение на народа! За живота й продължават да се грижат и държавата, и особено активно безсмъртните й специални служби, стремейки се да опазят живи предишните публични отношения. Помагат им и всички мърдащи ангажирани простаци.
Изглежда, че те завладяха напълно, не само народа като го опростачиха умишлено, но пак така и света на изкуството, здравето, образованието и най-вече обикновените отношения по между ни.

*
Вчера, някакъв неук простак, от различните групи на простаците, естествено, без да ме познава и да е осмислил написаното ме оплю, въпреки, че това, което бях публикувал като коментар до известен градски политически лидер, беше написано прецизно и касаеше проектите за София и изразените негови позиции. Предлагах сътрудничество в полза на града и гражданите му, която искрено очаквам да се осъществи, вече близо тридесет години. Но това, простакът не можеше да допусне, защото винаги се стреми да е творец на всичко или да го манипулира така, че да изпъкне с угодливостта си, за да се забележи, от когото трябва! Подобно на менторите си от ония служби, в които, поне аз смятах, че работят, не само простаци, а и умни хора.
*
Животът е дълъг, ако е пълен ... нека го измерваме с постъпки, а не с време - ни съветва Сенека / Луций Аней Сенека
*
Тъжната истина е в това, че реалният живот е пълен с неумолимо действащи противоположности: денят се сменя с нощта, раждането – със смъртта, щастието – с мъка, а доброто – със зло. И ние, дори не може да бъдем сигурни в победата на едното над другото. Животът е поле на тази битка. Винаги е било така и така ще бъде. Ако не е – животът свършва – пише Карл Густав Юнг.
*
Изглежда и Европа, и особено останалия свят постепенно са завладени от агресията на простащината, подобно на абсурдността на чумата от 1341–1350г. в западните й покрайнини, а в източните - от началото на миналия век, чак до днес … и днес! Опростачването е устойчива и заразна болест, която нанася огромни духовни, интелектуални и материални щети, забавяйки развитието на всяко общество.

Как мислите, дали умните умишлено не създават множеството на простаците, за да са спокойни, че ги владеят като ги разделят!
мп 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402070
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930