Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2022 21:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 312 Нищо ново 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2022 13:18


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 312  
Нищо ново 1


image


„Неспособни да дадат сила на правото, хората са дали право на силата!“ – 
Блез Паскал
 1.
„В малко ли случаи у нас една съвест може да се купи по-лесно, отколкото половин килограм бяла халва с орехи? Защото не е въпрос, само за даване на пари - трябва и известно усилие, за да се разсече онова, жилаво бездушно, вещество.

Не може да се откаже по-нататък, че общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас.

Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие. 

Малко ли са случаите, когато организуваните единни фронтове на посредствеността (едничката възможна бойна форма), са убивали с най-непростени средства всяка глава, която ги е поставяла в сянка и ги е изобличавала, не с друго, а с простия факт на съществуванието си, с това, че е установила един по-висок мащаб? 

Нима не е известна силата на тази посредственост: нагаждането към всеки терен, без всякакъв вкус за лично достойнство?

Колко политици у нас са политици, понеже ги не бива за нищо друго;
които, след като сами са се убедили, че не са в състояние да оправят собствените си работи, са добили кураж да оправят работите на цяла България?
Колцина от нашите общественици …
 
„Бит и душевност на нашия народ“ - Иван Хаджийски / 1907 – 1944 г.!!!

2.
Предлагам на Обществото да анулира съществуващия многопартиен модел на „демократично управление“ като прекрати действието на всички политически партии, формите им на организация и юридическо съществуване, както и финансовото им функциониране, за известен период, необходим за него и на държавата, и нейната, напълно нова администрация - да се стабилизират икономически, организационно, психически и най-вече морално!
Предлагам на българските граждани да приемат нов начин на демократично държавно управление.
За целта трябва да се намери подходящата юридическа форма за узаконяване на решението.
Предлагам да се формират обществени образувания, които да програмират и осъществят кардинална промяна на държавното управление, на организация на администрацията, на видовете собственост, на културните институции и отношенията между всички и всичко, свързано с живота на народа!
Очевидно, днес е избрана, по-точно - незадълбочено и несъзнателно са използвани неоптималните форми на обществено-политически, икономически, културни и човешки отношения!
Те са непълноценни и вредни, и спъват потенциала на развитието му!

Този избор трябва да позволи на народа да се опази и оживее, а държавата - да просъществува!
Като независима!
Ползите ще са всестранни и ще повлияят на всички човешки дейности, и най-важното – ще позволят на страната и народа да се откъснат от задушаващата прегръдка на отминалата обществена политико-икономическа и културна форма на управление, което ще ни позволи да се закачим за устрема в развитието на новия обществено-политически и икономически модел на света. 
За България - това ще е промяната на третото хилядолетие!
От демократичния избор на нейния народ зависи бъдещето й!

3.
И чалгата, и нежеланието за знание, забравата да четеш и пишеш на майчиния език, огромните и безнаказани кражби, отчайващата липса на любов към род и Родина, моралното и нравствено падение на част от българския народ, на умишлената липса на справедливост и ред, на неспазване законността в държавата от всички и от нея,
дори стимулираната политическа апатия и още много други характеристики, определят по безспорен начин формите, чрез които се манипулира народа, за да бъде унищожен!
Телевизии и вестници, платени „информации“, конференции и форуми, политика и управление - коварно разпространяват манипулативни лъжи, сякаш, някой иска умишлено да побърка народа и да го прокуди!
Перфидно се гонят децата, а още по-коварно се чака гладът да умори родителите, като им се отказва законното право на труд и защита, а т.н. работодатели плащат, ако им разрешат да работят – под екзистенц-минимума за живот, колкото да не умрат, видимо бързо!
Представяте ли си - същите тия, които го ограбиха!

Знаете, предполагам, че тези действия са продукт на един и същи зъл разум, който десетилетия се бори срещу собствения си народ и търпеливо чака приключване на влиянието и действията им, върху болната му психика!
Държат възрастните да работят десетилетие след пенсионирането им, а на безработните деца – плащат като на роби! Нужно е, за да превърнат и едните, и другите в безволеви, и услужливи буболечки, в такива, каквито, самите те, бяха до скоро!
Държавността бе ликвидирана, за да се поддържа целенасочено бедността и упадъка на Обществото! Видимо целенасочено – за унищожение на държавата!
Ще кажете – толкова могат и ще се съглася, защото в тези години бе създадена новата й структура, с която необезпокоявани влязоха в светлия комунизъм! Направиха живота си, според своите възможности, а останалите - не би трябвало да очакват промяна.
Окончателно, но и временно, поради липсата на капацитет, размениха естествените си позиции, постигнати при еволюционното развитие на човешкия род
като за едните остана бедността и онова, което не успяха да откраднат от тях и горко съжаляват за това – ума!
А за другите – богатството, славата на крадци и нищо неможещи, освен това, паразити!

Притегателната обществена система от преди бе претворена чрез експеримента - в нов вид робовладелски строй, при който ролите и местата бяха, наистина, разменени. Обременяващата им немощ, обаче, пречи и затова пътят на провеждащия се, все още, експеримент за унищожаване на народа ни – бе отворен! Малък народ – колко му е!?
За едно-две поколения ще изчезне и толкова желаната територия ще е подготвена за ново заселване!
Не виждам, но чувствам силата на разума на това зло!
Вятърът носи ледения му дъх от изток, носи и измамното му приятелство от запад! Навсякъде - усмихнатото зло лице на злото! Но, то не знае, че утре - друго ще лапне и него!
За разлика от народа ни, привикнал с предателите си!

мп / 14 - 17.10. 2016г.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397637
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930