Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 18:40 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1292 Право на избор
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2022 21:00


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1292
Право на избор

image

Когато хората изграждат лъжливи основи, колкото повече строят, толкова по-голяма е разрухата. -  Томас Хобс / 1588-1679 /
*
Абсолютно сигурен съм, че не би могло да се предотврати купуването на гласове при предстоящите парламентарни избори сред съществуващата многопартийна псевдо политическа действителност у нас!
От трийсет години, с остротата на чувствителността си предлагам на обществото  промяна на основния закон – Конституцията, за да се ликвидират проблемите с купуването на гласове при избори като се отнеме правото на глас на неграмотните, на неуките и  незнаещите да четат. Решението трябва да забранява да гласуват установените неграмотни български граждани, които са достигнали необходимата възраст, която им дава право да участват в политическия и административен живот на държавата, независимо от етническия им произход, защото те са основната цел на търговските партийни дружества и организации!
Това е необходимо да се установи от закон, защото – какво би могло да бъде участието при вземане на решения за развитието на държавата, след като те не са се потрудили да се научат да четат и смятат, за да бъдат в нейна полза! Дали, ще има ред, след това не знам, но - поне полицията и масовите средства за информация ще престанат да се занимават епизодично с проблема, а при утвърден ред.
Днес със законите и правилата, които са приети, се създават допълнителни проблеми при установяване на действащи със сигурност правила към съществуващите и без това тежки, трудно решими други.
Но измислените политически партии и техните политкомисари не искат това!
Искат да купуват гласовете, за да са сигурни в минималния им брой, който ще им позволи, отново да се мушнат сред останалите депутати, заедно с всички останали  буболечки, хлебарки и еднодневки мушици-винарки - там, в Народното Събрание, и властта!
Иначе, народът, просто няма да им позволи да дерибействат с десетилетия!
Тогава ефектът ще е оглушителен шамар за менторите от службите и за изпълнителите … от простотията на народа!
*
Обикновено човек се ражда с очи и уши, с душа и разум.
Учудва ме фактът, че има хора, които, нито чуват, нито виждат, да не говоря, че и не мислят! Може би, така обществото целенасочено се стреми да ги учи и възпитава – да не мислят, да не виждат и да не чуват!
Но, тогава те не биха били хора и спокойно можем да ги причислим към мутиралите от човешкия вид, от които мислещите общества на нормалните нямат абсолютно никакъв интерес.
Ползата от тях се появява, единствено – при избори, за да осигурят на себеподобните партийни кандидати жадуваните победи!
А неграмотността, също може да се победи, но властта не иска – съществуването й е полезно, за да е сигурна, че ще съществува.
мп   




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381486
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031