Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2022 18:34 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1310 Не свързани мисли 231
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 175 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.12.2022 10:35


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1310
Не свързани мисли 231

     image    


Всички видяхме, че нагазихме в абсурдната среда на блато, обитавано от малоумници, която политическите партии нямат, нито сили, нито интелектуални възможности да преодолеят и излязат, да изтръскат полепналата ги кал и да тръгнат по нов и по-чист път!
Но това е невъзможно, тъй като те са създадени, именно за това - да се борят и да създадат това общество без цели и порядки, общество прилично на блато! 

Разбира се, не сме изненадани, но не очаквахме дъното му да е толкова на дълбоко!  Не очаквахме да са и толкова многобройни малоумниците, предателите и нищо неправещите политици!
Очевидно, абсурдната политическа ситуация у нас е следствие, не само, от изключителната човешка гъвкавост на партийните лидери и членовете им, но и на  смазващото унижение от стремежа да се скрие критата еднаквост на общите им програми … и ментори.
Може би, за всички е необходимо очевидното – те трябва ментално да се реконструират … като се „регенерират“ с различни подходи и ресурси, подобно на изолирането на голите панелни сгради, но само, след като предварително си осигурят средства от европейските програми!  
*
Площадите на градовете са проектирани и оразмерени, за да им служат функционално, въпреки, че основната им функция, безспорно е тяхната планова и пространствена цел - да обогатяват живота на гражданите, да са предназначени само за пешеходци и да учат гражданите на красота ... и на архитектурна естетика!

Но, чувал ли е някой за Площад на колите?!
Виждал ли е някой това, което виждат очите на живеещите в София!?
Мисля, че не!
Никъде по света няма такова чудо и то, очевидно, е подходящо за отличията на Гинес – главният площад на българската столица София от десетилетия е превърнат в най-обикновен паркинг, независимо, че това автоматично сваля нейния културен облик до нивата на обикновен и мръсен, безинтересен град от дълбока европейска провинция!! 

Българска работа, ще кажете!
Не!
Мисля, че просто е едно елементарно и твърде ниско в същността си властово решение, непретендиращо за по-висок интелектуален капацитет от човешкото ниво на елементарните чиновничета от софийската община, които нямат възможност, дори – да го оценят!
*
„Има два проблема за оцеляването на нашия вид – ядрена война и екологична катастрофа. Ние препускаме към тях, съвсем съзнателно.“
„Концентрацията на изпълнителна власт, освен, ако не е временна и по време на специфични обстоятелства, като например Втората световна война, е всъщност посегателство срещу демокрацията.“
„Не трябва да търсим герои, трябва да търсим добри идеи“ – пише още американският философ Ноам Чомски.
мп       



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397927
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930