Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2023 22:32 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1002 Несвързани мисли 127
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 246 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.01.2023 23:03


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1002
Не свързани мисли 127

Tези мисли трябва да се знаят.     


image
 


Голяма част от обществено известните творци и изпълнители се превръщат в такива, заради лоялността си към политиката на властта. На всяка временна власт, а тя ги избира и награждава, и популяризира творбите им за тази им лоялност - със слава, независимо, дали, я заслужават.
Примери – безброй, дори, обидни!
Темата е прекалено дълга и ще я разисквам друг път, отново и отново.
*
След като светът се преобърна и след като елементарността на „политическата му власт“ се наложи, и той опростя като нея!
*
Задавали ли сте си въпроса, защо западната политическа върхушка, така унизително и меркантилно сътрудничи за унищожението на духовността и морала на най-стария бял народ на земята, повече от столетие и половина, вместо да го опази в полза на своите и общите за човечеството, култура и морал?
Защо го унижава, мачка и унищожава? 
Та, знаете ли, че преди освобождението ни от турско робство, българското общество не е познавало проституцията, например – същата, разпространена при тях столетия наред и на североизток, и на запад!
Може би, историята на съществуването ни им пречи - на всички, както пречи и на източната, стремяща се също – куриозно да отвоюва признанието ни за родителски грижи над нас и цялото човечество!
А ние, българите, вместо да афишираме постиженията си, мълчим, защото знаем, че носим отговорност към него. Нищо, че псевдоучени се опитваха и се опитват да изкривят историята, и фактите й!
*
Защо тази върхушка е допуснала да бъде унищожено обединението на един етнос, живял и оживял седемстотин години под духовното, и физическо робство, на закъснелите с появата си други, и заради това – оказали се, неминуемо, в позицията на ученици?
Естествено – това обижда, особено – недоразвилия се! Подобно на някои от съседите ни.
Защо източните и западните шмекери позволиха да бъде смачкан потенциала му и преди, и днес, и унищожена силата на един, появил се отново, само - преди трийсет години народ?
Защо позволиха да бъде обезглавен елита му, след още трийсет?
Защо му наложиха неграмотни лакеи и през следващите петдесет?
Та, могат ли да изтрият фактите, че се надяват и те, подобно на гръцките хайдуци – пладнешки да присвояват историята на общото ни развитие?
Недостатъчно ли им е влиянието, което имат днес?
Защо се преструват на приятели?
И те са като ония, които, след като не го получиха -  решиха да ни окупират!?
*
Защо днес, не променят поведението си или и те като окупаторите от североизток, все още, продължават да търсят неокраденото, мачкайки и обричайки народа ни на глад и мизерия!?
То, не бяха безкрупулни приватизации, пропадане на националната валута или нагло поглъщане на банки и производства, на селското стопанство и какво ли още не, а на всичкото отгоре, дават и лош пример на някои умствено недоразвити съседи!  Убеден съм, че нямат оправдание!
Същевременно, неспирно раздуват жертвите на холокоста или на своето действително военно участие във ВС война, предизвикана от тях, или отричат наложеното робство след нея – с доброжелателното им участие!
Та, нали, те бяха тези, които узакониха властта на недоразвитите, на простите и злите нашественици, върху половината от европейската територия! Нали, отново, те разпространиха и облагородиха бацила на фалшивата либерална демокрация!
Защо продължават да играят мръсните си, непочтени игрички – да не би да смятат, че народът ни продължава да очаква от тях подкрепа, както от едните - доскоро, така от вчера – и от другите, исторически закъснели с появата си, измамници?

Мисля и се надявам, че българите сами ще намерят своя път и ще хлопнат завинаги вратите на своите и чуждите измамници ... от вътре, и отвън!
Тази е общата ни цел!
Кажете, че ще успеем и ще повярвам!
*
Но защо, тия продължават да лъжат и да крадат като нарицателните гръцки пирати или като српските чалгари, подобно и на ония гръц-цццц-ки гении, които откраднаха логото на фирмата ни, изписано на латиница - създадено, преди да са се родили още, без да знаят, че е възприето от утвърдени международни организации и институции, преди тяхното непълноценно пълнолетие. Крадат като недоразвитите - дори, име не могат да си измислят, а по навик, си харесват и присвояват!

Всички те крадат, защото са глупави, а пък ни мачкат и презират – без да си дават сметка, какви щяха да бъдат, ако преди тях, не се беше родил етносът на българите! Подобно и на тия от севера на европейския североизток, които се опитаха да използват градоустройствените ни иновации, прескачайки държавните и градските форми на управление – в своя, лична полза! 
мп   




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381363
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031