Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2023 20:44 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1331 Писма без ОТГОВОР
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2023 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1331
Писма без ОТГОВОР или още към 1330 ескиз

 image

 

До
Председателя на Столичен Общински Съвет

Уважаеми г-н Председател,

Притежатели сме на иновативни устройствени проекти, които биха могли да предоставят на София милиони квадратни метра, неизползвани оптимално територии с многофункционални възможности.
Предлагаме на Столична Община да участваме заедно, на принципа на публично-частното партньорство, в обявените от EUI-IA,  NEW EUROPEAN BAUHAUS и EUROPEAN COMMITION нови форми за развитие, финансова подкрепа и грижи за европейските градове като заявим общо участие в полза на София, съгласно обявените изисквания за демонстрация, реализация и финансиране на иновативни проекти за европейските градове.
Притежаваме и други устройствени, транспортно-комуникационни и архитектурни проекти, които също са в полза за София, градската среда и гражданите й.
Моля, екипът Ви да потвърди получаването на настоящето писмо.
24.10.2022 г. / София

*****
До
Заместник кмета на Столична Община

Уважаеми г-н , 

Обръщам се към Вас за подкрепа на София чрез иновативните ни устройствени проекти.
В началото на октомври т.г. получихме предложение за първо участие от „Програма за развитие на градовете“ към „Нов Европейски Баухаус“ и Европейската комисия  в конкурс за получаване на финансова подкрепа от 5 милиона евро - за реализация на иновативни проекти в полза на европейските градове, които не са били тествани досега, в качеството ни на фирма, която притежава такива.
Вярвам, че сте запознат с възможностите и условията на конкурса.
Предлагам да получите подкрепа от СОС, която да разреши участие на град София в конкурса, заедно с „Форма“ еоод, за да се реализира функцията, избрана от СОС за един или два обекта в полза на устройственото планиране на града, използвайки пълноценно възможностите на територията и на иновативните ни проекти.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
ЗА ОБЩА СЪВМЕСТНА КАНДИДАТУРА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ОБЩИНИТЕ НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗАЕДНО С АРХИТЕКТУРНО БЮРО „ФОРМА“ ЕООД - В ОБЯВЕНАТА ПОКАНА ДО ГРАДСКИТЕ ВЛАСТИ И ФИРМАТА НИ ОТ „ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОГРАМА ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ УСТРОЙСТВЕНИ ПРОЕКТИ“, КОИТО НЕ СА ТЕСТВАНИ В ЕВРОПА В ПОЛЗА НА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДОВЕТЕ - OT EUI-IA, NEW EUROPEAN BAUHAUS и HORIZON EUROPA, ИНСТИТУЦИИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.  
ПОКАНАТА Е ЗА УЧАСТИЕ И РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНОВАТИВНИ УСТРОЙСТВЕНИ ПРОЕКТИ, ОСИГУРЯВАЩИ ФУНЦИОНАЛНИ ПОЛЗИ ЗА ВСИЧКИ  ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ.
Вие сте запознат с нашите проекти.
Проектантско бюро "Форма" еоод притежава сертифицирани устройствени проекти от Българското Патентно Ведомство и от Европейския Патентен Офис, както и авторски права върху тях от Световната организация за интелектуална собственост. Проектите осигуряват на европейските градове безценни неизползвани територии в милиони квадратни метра, без да се нарушава публичната им собственост, плановото и пространственото им състояние, обогатявайки ги.
На 10 октомври тази година получихме от Европейската комисия предложение за първа регистрация при участие на заинтересованите европейски градове във финансиран от EFRR конкурс за иновативни проекти, които не са реализирани до сега и които биха били в полза за развитието на всички урбанизирани територии на Европейския Съюз.
Бяхме поканени, защото ЕК са запознати с устройствените им ползи. 
Преди две години запознахме с тях ръководството на ЕК, както и специализираните й структури NEW EUROPEAN BAUHAUS, EUI-IA и HORIZON EUROPA. 

В началото на октомври EUI-IA обяви поканата си, за първо участие към всички общински власти, както и към притежателите на устройствени иновации  да обединят усилия и възможности, и заедно да кандидатстват за реализацията им, с нейната финансова подкрепа.
Това ни накара да се обърнем към Столична Община и към Националното сдружение на градовете в Р България, за да предложим да осъществим това участие под Ваша егида и ръководството. Писма-покани ще изпратим и до общинските власти на големите български градове, след като получим Вашия отговор, а администрацията на Президента г-н Румен Радев направи това към кмета на Столична община.
Използването и реализацията на проектите ни на територията на Европа ще подпомогне развитието на всички малки и големи градове, разрешавайки част от тежките им административни, устройствени, транспортни и инфраструктурни проблеми.
Благодаря за вниманието.
Очаквам отговора Ви.

С уважение
София / 12.12.2022
мп



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400769
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930