Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2023 23:21 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1358 Технологичните постижения и света
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.03.2023 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1358  
Технологичните постижения и света

 

image



От опит знаем, че прогресът на човечеството винаги се съпътства от война! 
Знаем, за съжаление, нали!
*
Говоренето на българските институции прилича на измамно говорене, прилича на приказки на вятъра, на празно бърборене за неразбиращите материята. Може би, тази е формата, чрез която се прикрива присвояването на европейски средства чрез тяхното предварително разпределение между белязаните и никому неизвестни фирми, нямащи нищо общо с търсенето, намирането и внедряването на иновации. Заради това, вероятно интересите на разпределителите на средствата са насочени и се ограничават в разработки, и открития на високотехнологични проекти, трудно влияещи на живота на отделния човек, на обществото и града.

Учудваща е крайната едностранчивост на съвременните технологични търсения, увлечени сякаш, в намиране на ситни иновации в тази насока от българския IT сектор. И не, заради друго, а защото всички институции и обществото напълно забравиха за града, за нуждите на жителите и на средата му от постоянно и прогресиращо развитие.
Но си казвам, нали всички открития от високите нива на четвъртата технологична революция, в края на краищата, са призвани да служат и да подобряват жизнената среда на човека, на грижещата се за здравето му, на усъвършенстващите обучението и труда му, и на онези, които му даряват удоволствието да разбира, и да мисли за култура, за интересите си към спорт и развлечения!
Откритията трябва да са в изключителна полза на човечеството и съвременната цивилизация, а не за користни и военни цели, за да се изтрепва! 
Интересно е, че по-изоставащите общества като нашето, отдавна загубиха сили и интерес, забравиха за призванието и задълженията на технологичната индустриална революция към града и обществото.

Постиженията на естествения интелект в поредната технологична революция при създаване на изкуствения, се очакват с надежда от всички, за да повишат уровена на човешкия живот и средата за обитаване, ако всичко постигнато бъде вложено в града, превърнал се и той, с помощта на човека - в умен, наподобяващ и имитиращ го неодушевен пространствен субект, но изостанал технологично!
Това е така, вероятно, защото човекът не е създал друго творение, по-близко до себе си от града, който отдавна представлява огледален образ на неговия естествен интелект. Разбира се - не, за да ни се натяква, че жителите на прекрасните Рим и Париж, на Флоренция, Прага или Петербург са по-умни от нас – а, защото показва на всички, че жителите им са по грижовни към средата, в която живеят!
мп




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398482
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930