Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2023 11:13 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1092 Несвързани мисли 147
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 223 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2023 13:45


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1092
Не свързани мисли 147



Кой е по-безмилостен – градът или хората, които го използват безмилостно?!
*
Дали, етносът на българите ще успее да се съхрани до края на тази цивилизация и да встъпи в следващата? Би било, наистина, парадоксално, ако може да присъства през последните три, поне – през отдавна отминалата, през настоящата, но и през следващата!
Друг е въпросът – как!
*
Творецът съзнателно е ограничил човешкия вид да живее другаде, освен – на Земята, очаквайки, че ще завладеe и оцапа останалия. Само тук е създал кислород, за да диша и съществува. Куриозно е, че, ако изчезне изведнъж – и човечеството изчезва, само след три минути!
Но, защо човекът продължава да търси други видове живот?
Възможно е да има и такива живи видове, които могат да съществуват без въздух, без светлина и без материална структура, подобна на човешката?! Повече от възможно е, мисля, но - защо човечеството се е засилило да търси в безкрайния Космос, единствено, подобни на своя вид, дишащ кислород?!
*
Дали, пред политическото бъдеще на България не предстои нов вид диктатура? Задавали ли сте си този въпрос?
Как смятате?
Като че ли, децата на ПМ / партията-майка / се обединяват, за да ни спретнат „нова“ по вид и съдържание тоталитарна държава, този път – на неграмотните й наследници? Гледам и не вярвам на очите си!
Не виждам, нито една, поне една, интелигентна човешка физиономия и това ме притеснява, защото е важно!
Преди по-малко от две хилядолетия императорът-философ Марк Аврелий се обърнал към един молител, преди още оня да си отвори устата – не ми говори, аз те познавам! Нищо, че го виждал за пръв път – той прочел всичко, което било изписано на лицето му!
Та и аз се страхувам, заради тоталната липса на красота и заради особената грозота, която излъчват физиономиите на повечето политици, защото съм сигурен, че и Природата, и Създателят, ако съществува, са участвали в тяхното създаване, отнемайки от всеки – я физическа красота, я ум и разсъдък или най-обикновен човешки потенциал. Но, пък им е дал неимоверно много физическа сила, след като е изпил акъла им и заради това те познават само едно, и го упражняват без мярка. Знаете, кое – нали!
Всичко в името на човека!
Да - децата, а не някой друг, създадоха корупцията и хаоса в съвременната политическа и икономическа ситуация. Изненадан съм, защото познавах и умни сред тях. Но днес трябва да си зададем отново въпроса - дали, да очакваме реда на тоталитарната?
*
И градът като човека има очи!
Има и уши, с които слуша, освен, че вижда.
Има и душа, която може да обича и да мрази.
Как мислите, каква е София?!
Каква е във вашите очи?
мп
image    


Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395738
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930