Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2019 16:16 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 780 Не знам, на какво се дължи 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2019 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мисля, че проблемите на града, отново, като че ли, по традиция, се пренареждат и напред излизат малко значимите, несъществените!

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 780
Не знам, на какво се дължи 1

image
                                                                        foto: Tatiana Liccia
 

Не знам, на какво се дължи.
Дали, не е на икономическата или интелектуална немощ на общинските и държавни чиновници, или е просто слепота като тази, която напада, не само, кокошките, а и дъртите, като мен? Но, фактите са налице - администрацията се занимава с разрешаването, предимно на несъществени проблеми.
Не казвам, а и не ги смятам за по-маловажни, но сравнени с другите, те говорят за избирателност, а и за дребнавост, защото противоречат на нуждите и опита на обществото, който ни е научил, че трябва да се разрешава, с предимство - основните! Те изискват първостепенното внимание на обществото и на всяко, макар и временно, обществено управление!
Важни са фасадите на сградите, дразнеща е слободията при поставяне на реклами, климатици и телефонни жици, тотална е липсата на чистота и на цветова хармония, но, не по-малко дразнещо е десетилетното безхаберие, на сменящата се власт, към транзитното транспортно-комуникационно издевателство над най-представителните зони на града, които при това изискват, а имат нуждата от изпълнение и на задължителни държавни функции! Да не би да са по-маловажни функционалните, плановите и пространствените проблеми на централната зона?

Защо градската власт, не се обърне и не погледне средата на квартала, източно от Западната порта и западно от откраднатия цум? А, да е само тя! Средата не дразни никого, защото всички сте свикнали да виждате там, само - градоустройствената й мизерия.
Средата плаче, централната зона на града стене от десетилетия! Гърчи се, сред безхаберието на остарелите разбирания на "специалисти", които не направиха нищо за тоя град, в който дойдоха да живеят. Превива се и от болка, която неопитните млади й причиняват, тъй като важните зони, от шарената й градска черга, остават неглижирани и забравени!
В нея липсват -
Площад на властта и сградите, които планово и пространствено да го определят, липсват основните функционални елементи, които да завършат развитието й, особено видно - в сакралната й зона! И още, и още, за които съм писал, и за които всички знаем, и очакваме властта да помогне, за да се реализират - защото са крайно необходими. Очевидно, в главите на временната власт, липсва предвидимост, толкова необходима и на нея!
мп





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404116
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930