Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2017 09:48 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 360 Патерицата 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2020 13:23


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 360
Патерицата  2     

image  

Преди години писах за патерицата и за изумителните й способности, които я правят, толкова желана и търсена. Вероятно помага!
Не! Наблюдавали сме я - тя помага на притежаващите я.
Помага на всички, които са готови да се продадат на производителите на патерици, чувствайки, че силите им са недостатъчни, усещайки непълноценността си.
Повечето търсят и намират своята патерица, криейки се, защото знаят и чувстват, че, сдобиването с нейната сила е непочтено.
Тя е велико човешко изобретение, което осигурява на посредствените нечовешки сили и възможности, за да  просперират. Притежателите й, от малки, разбират, че до никъде няма да стигнат без нейната помощ в съревнованието им с нормалните и я откриват, и я присвояват, завинаги, за целия си безценен, но безсмислен живот! Търсят помощта й, тъй като се стремят да не отпаднат - само, защото Природата ги е ограбила несправедливо с раждането им и изграждат защитата, и просперитета си с нейната безкомпромисна помощ. От малки и невръстни – те успешно се приспособяват, продават и угодливо се нагаждат като присвояват, чужди за хората качества, но, притежавани от животинския свят.
Непълноценните се самопредлагат!

Vade mecum! – крещят, върви с мен!

А патерицата?
Патерицата опиянява амбициозния, дава криле на малограмотния,а посредственият - се самозабравя. Бързо забравят ограничения капацитет на действителните си възможности и умопомрачени загубват ясната и коректна представа за тях.
Силно ефективни са политическите и икономическите патерици, които се раздават от партиите и властта, разбира се, срещу сляпо покорство, а унижението, което притежателите изтърпяват е огромно, мамейки се, че не го „чувстват“, а то грее и сияе, пред малкото нормални.
Срамни и видими са патериците в изкуството и културата. Редки са в спорта и науката. Може би липсват в сигурността, но знае ли човек – нали, нейните патерици са навсякъде.
Сравнявайки се с тези, които не се подпират, притежателите й добиват самочувствието на великани, на гении или на майстори по всичко, без да могат да преценят вярно битността си на буболечки и мушици-еднодневки.
Примери – под път и над път, а, сред колегите, колкото щеш!
От кога, тоя е по-популярен от мен, има и повече власт, как може да е по-богат?
Та, той, просто е един нещастник! – ежеминутно и ежедневно се  питат неудовлетворени, питат своите патерици и кроят интриги срещу другите притежатели.
Не знаят, но ще бъдат, винаги - незадоволени.

Те, нямат срам! А, колко леко би живял човек, ако не се самозалъгва! Колко полезен би могъл да бъде и пример за всички, когато се уповава, единствено,  на собствените си сили.
Но, не съм прав – те не биха живели и миг, без патериците си. Светът без патерици, просто, не е техният свят!
Не знам, дали, осъзнаваме, колко патерици са необходими за милиардите им почитатели, за пътниците  в асансьорите нагоре и за парашутистите, кацащи от горе, за всички нуждаещи?!
Притежателите им си личат, а някои, дори - се кичат с тях.
Ще се запитате ли, дали, не сме народ, само от носители на патерици, а не от хора с достойнство, ум и разум?
Не говоря и за измамата им.

мп / 8 – 9 април, 2017 г. 



Тагове:   патерицата 2,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1409874
Постинги: 1725
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930