Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2017 08:23 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 490 НЕ свързани мисли 40
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.09.2018 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 490
НЕ свързани мисли 40

 image

1.
Какво ще кажете за преображението на пост-тоталитаризма в автократизъм?
Мисля, че отдавна знаете - за нас, бъдещето е манипулирано предизвестено. То съществува, заради, до болка познатата, апатия в простодушните глави на гласуващото профанирано население.
Не коментирам мижавите изборни проценти, не изпитвам смях и съжаление към оперетните усилия на властта, и към измамените, които „дават“ гласа си в нейна подкрепа - за мандат, срещу обяд!
Останалите деветдесет процента живи – са се затворили. Вярват, по-точно искат да вярват, че като не гласуват -  наказват „малоумните“ окупатори! А те, това чакат.

2.
Властта е сбор от еднородни породи, развили се, едва до ниските степени на човешката етика и морал, до плитките води на знанието, до морското ниво на интелигентността, сродна, но далеч от истинската, изкачила се високо над Емпирей - при боговете. Тя, сякаш е мутирала от безгръбначните сухоземни животински видове до … говорещ, но трудно мислещ, вид.

Често си спомням мисълта на Г. Е. Лесинг, изказана през годините на Просвещението на  XVIII век. Вероятно, съм я коментирал и преди, затова, само ще я цитирам  „ Когато куци хора се надбягват, то и тоя от тях, който пръв достигне целта, пак си остава куц.“

3.
Защо София не вземе пример от Пловдив за решаване на транспортно-комуникационните си проблеми, съчетани с релефа на града? Говоря за пробивите под тепетата? София, също изпитва необходимост от подобни рационални решения. Те ще променят града!
Защо, не се постъпи така и тук - от толкова години се говори и се предъвкват тези идеи, без да се реализират, заради неподготвеността на властта? Защо не се използва релефа, на част от градския център, да се осъществят пробиви, които ще оптимизират пешеходните и транспортните системи? Ще намалеят убитите,  ще се намали замърсяването на въздуха, разходите за гориво и загубеното време за път ::

  • пред Ректората – под бул. „Левски“, до улица „Искър“ и СМГ,
  • от преди кръстовището на „Раковски“ и бул. “Руски“, под височината пред “Света София“ и паметника на Вазов, по „Раковски“ – до ул.“ Искър“,
  • както и пробив, след бул. „Сливница“, на север под ул. „Опълченска“ – до пред гаровото свободно, все още, пространство?

Съществуват и други подходящи места в града. Нали и той е жив организъм, изисква, и се нуждае от промени, подобно на метаморфозите на хората в него.
мп       



Тагове:   София,   Бъдещето,   НА,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404041
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930