Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2019 11:22 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 859 Досада 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2019 16:56


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 859
Досада 2

 image

Ако има документ, има и история – твърдят професионалистите и тъй като не съм историк, ще се осланям, единствено, на разума и наблюденията си, а изводите е необходимо да се допълнят, защото е сигурно, че ще пропусна някои. На страна оставям болката и ограбеното - тогава, и днес, тъй като можем да оживеем, и ще живеем с нея, и без него!
*
Животът на Балканския полуостров тече от не помнени от човечеството времена, сменят се хора и етноси, нови заемат мястото на стари, но едни – траките и техните наследници българите остават тук, и до днес!
Познаваме вечните интереси и на дошлите по-късно, след като са населили съседните  територии, които имат към земята ни. Знаят се и тези, на обитаващите старите земи на българите на север, североизток и край северните брегове на Черно море. Усвоили са ги други, във времето и след упадъка на българската държава. Първоначално старите ни земи са под управление на Киевска Рус, а много по-късно и на - родилата се от нея руска империя, и на всяко от следващите й политически превъплъщения. И днес, скоро дошлите продължават да смятат, че им принадлежат и следващите български политически структури! Което е удивително и крайно малоумно!

Откъде идват новите хора?!
А, знаем ли, откъде се е появил човека?!

Най-вероятно Създателят е продължил експериментите си за създаване на нови и различни човешки същества, стремил се е да създаде многообразие, подобно на това в Природата. Създавал е нови, смесвал е генетичните им качества и недостатъци – забавлявайки се. Може би, го прави и днес, майтапейки се с несъвършените си  експерименти, които, непрекъснато, се стремят да се избият по между си, за да преживеят по-добре и за сметка на другите – краткото си земно време, отпуснато от него!
* 
Интересите на съвременната руска империя се разпростират и активират интересите, и на по-малките, но гръмогласно ненаситни в щенията си, наши съседи. Те не са, само, към земята ни.
Основно, са насочени към ликвидиране на българския етнос!
Целта е  да завладеят територията му, но и да успеят да присвоят, неговата и на предците му, съзидателна роля при формирането на последната човешка цивилизация - обладавайки я цялата - наведнъж, заедно с културата й! Интелектуалната собственост, притежание на траките и наследниците им, ги дразни и обижда фалшивото им самочувствие! Кражбите са от значение за всички тях, за да се осигури място за скоро- дошлите, макар и хилядолетия по-късно, за да изпъкне приносът им за човешкия прогрес, без да имат авторски права!
Присвояват си и възможностите на Създателя решавайки, кой и кога да изчезне от земния свят, поставяйки си непосилната цел - наследниците на траките да бъдат изтребени, за да изчезнат и освободят, справедливо заеманото място на най-древният, и заслужил народ в Европа.
Частично неуспешни са опитите им през отминалите  столетия, не съвсем успешни са и днес, но, те не се отказват. Ситуацията е подобна на онази, преди двеста и петдесет години, когато гърците са в колаборация с тогавашния ни турски окупатор. Днес, не престават да лъжат, да мамят и крадат, вече с помощта на съвременните, чрез които успяха да заменят, и историята на света с тяхната, фалшивата! Всяка от жадуващите страни – Гърция, Сърбия и Румъния, особено - менторът им Русия, и западните „демокрации“, направиха всичко възможно, за да изтрият хилядолетната културна роля, и приноса на българския етнос, заличавайки и заменяйки името му, със своето!
Накрая, човечеството разбира, че те са умните и грамотните, разбира, че не траките и българите, а те са вдъхновените творци, че те са създателите и владетелите на първите религии, и мистерии. Преди това си „присвоиха“ и богове, и светилища, и обичаи, и празниците за почитането им. Излъгаха, че са създали и изградили първите градове, че са първите, които са построили бойни кораби, без да са имали, нито дървения материал, нито са притежавали уменията и знанията, за да изковат сечивата, мечовете, и ризниците си, защото са били недоразвити! Можеха, само, да крадат.
*
Руската власт, дори, провокира културния и религиозния свят, не само като обсеби ортодоксалния клон на християнството, но и безцеремонно изкриви историята на българския етнос, буквите, азбуката, и писмеността му, а това са нагли престъпления срещу народа ни и човечеството! Кражбите им, като че ли, са генетично заложени в техния чип и естествено се стимулират, заради технологичното им изоставане. Изоставането продължава и днес, и затова не престават да мамят, да крадат, и да плагиатстват, за да се държат на повърхността на постиженията на съвременния свят, но всеки знае, на кого принадлежи мястото на повърхността.
Крадяха, крадат и днес, използвайки всички непочтени средства, без да успяват да се превърнат, в очите на останалия свят, в по-умните и по-заслужили.
С измама станаха откриватели на всичко, дори, на философията, дори на медицината, да не говорим за архитектурата и скулптурата, присвоиха си и иновациите, свързани със знакови технологични постижения, и открития в областта металознанието, и металургията, на изумително находчивата им употреба, накичиха се и с поразяващото въображение на траките и творчеството им, използвайки произведените от тях метални сечива, оръжия за труд и бой, които, изобщо - не познаваха. Не са имали представа, нито от металознание, нито от металургия, нито от обработка на металите и камъка, предизвикали първата технологична революция на културата, раждането на писмеността и изкуствата! Гърците присвоиха от траките и българите въображението им, създало небесното и подземно царство на боговете, на титаните и нереидите, довело до създаване на последвалата ги монотеистична религия, и формите на ортодоксалното християнство. Нищо, че при преселението си т.н. елини от Африка са били няколко лодки африкански пирати, които са се "обединили", за всеобщо учудване, за да ограбят богатствата на Троя и са водили войната, повече от десетилетие, заради умствената им слабост!
От хилядолетие, по навик, крадат иновации и от българите, присвояват и заменят авторството им, нагло и безцеремонно – така, както присвоиха и усвоиха земята им, северно от Пелопонес, а Русия, дори, си позволи да търгува с българска територия, заменяйки я срещу друга, която й трябваше. Заменя и продава, и коренното население, задоволявайки агресивните си цели.
Тази агресия продължава да е жива и днес.

Горното написах, за да преразкажа накратко и достъпно истината от документалните извори, които показват общото в характеристиките и поведението на наглеците … !
мп ©

 Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 447397
Постинги: 907
Коментари: 1
Гласове: 138
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930