Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2020 18:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 963 Много и несвързани мисли 116
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2020 07:11


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 963 
Много и несвързани мисли 116

 image



Как мислите – спонтанни ли са протестите?
Не виждате ли чуждестранна намеса в тях?
Не съзирате ли пипалата на чуждестранни специални служби, които си играят с наивността на народа и децата му, за да продължат живота на внедрените им във властта структури?
Не са ли подозрителни малоумниците й?

Обижда ви поведението им - но, защо продължавате да ги „избирате“?
Не знаете, нали?
Не знаете, защото сте глупави и наивни, а службите ви се подиграват като избират, вместо вас, да ви управляват - само, олигофрени!
Тъжно, нали!!
Да, защото сте сънливи.
*
Животът на човека е един постоянен път за установяване на ред. На ред във всичко.
От време на време, обаче, обществото се уморява и забравя за реда, и тогава настъпва времето на малоумниците, за които редът е непосилна тежест и умора.
За да се установи ред, хармоничен на всяко отделно общество, се изисква стриктно самонаблюдение и недопускане гавра с постиженията му.
Вижте историята ни, прочетете историята и на другите, и ще онемеете от изненада – в живота ни от последните хиляда години са били впрегнати, за да извоюват върховите си постижения, само за някакви си стотина години … и отново, са изпаднали в малоумна хибернация. До следващата огромна вълна и отново до сън.
Повечето от тях, разбира се! Някои се организират, а останалите продължават и днес да вегетират, нищо, че вълните на прогреса и тия на регреса ги заливат непрекъснато, подобно на вълните – морските брегове.
*
Историята събира мъдростта на хората и гаврата с нея от някои, скоро "дошли" на Земята народи, са застигнати от отмъстителността й, за да им го върне, понякога тъпкано. Тези мисли ме обладаха преди дни, след разигралите се религиозни и политически събития на Балканите.
Историята забавя, но не забравя – си казах!
Заради забавянето й, чак днес на някои им бе върната, гаврата с нея, позволили си я преди години, дори, преди столетия.
Хак им е!
*
Кога гърците са владели Константинопол, че си позволяват да имат претенции към църквата „Света София“?! Може би, преди завладяването им от османлиите или след освобождаването им от вековното робство през двайсетте години на 19-ти век, или по времето на Втората Тракийска империя, наречена неграмотно от западни историци Византийска, или още по-рано, когато са се преместили от Африка по бреговете на Балканите и Мала Азия, или тия дни - по времето на колаборациите им, ту с крепостните от Източна Европа, ту с  наследниците на варягите и викингите, от Западна.  А, може би, разчитат на времето и влиянието на фанариотите?

Не, те постоянно проявяват претенции върху чужда собственост, вярвайки, че светът ще се преклони пред тяхната пиратска агресия и все някога, ще отстъпи. Подобни действия притъпяват погледа и разсъдъка, особено, на къснодошлите по земите на Европа, които загърбват и се отказват от историческите факти, приемайки фалшивите и лъжливите им претенции!
Историята забавя, но не забравя!
*
Идентична е ситуацията и в старите български земи - на запад от днешната ни държавна граница. И там историята се подготвя скоро да раздаде историческа справедливост - пак, защото не забравя!
*
Очаквам да раздаде справедливост и на крадците на идентичност от Североизточна Европа, както и на тия от Централна, и Западна, за да разберат, че кражбата им от Букурещ, Ньой и Ялта, не би могла да бъде забравена! И то - за назидание, защото историята на народите не забравя, както народите!    
мп




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404363
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930