Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2023 10:59 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1048 Исторически коментар
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 164 Коментари: 0 Гласове:
1



ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1048
Исторически коментари от 06.02.2021

М. П. / От години пиша и говоря, че "старите" брегове на сладководното езеро са част от изчезналата под водата Атлантида. Нейната култура се разпростира по черноморските и средиземноморски брегове, и властва преди, и заедно с минойската, паралелно с тракийската. Преди Потопа 5508 г. пр. н. ера, живеещите край бреговете се спасяват от покачващите се води на езерото като се разпръсват в четирите посоки на света. Тези хора, след около две хилядолетия ( около 4300 -3200 г. пр. н. ера), създават културата на Двуречието и формират Старото царство в Египет.
Другите, тръгнали по бреговете на големите европейски реки, завладяват южните средиземноморски брегове и свободните от лед и студ земи на Западна, и Северна Европа.
Останалите са техни културни запъртъци, родени вчера.
Следствие от тази култура се раждат и двете цивилизовани държавни образования - Първата и Втората тракийски / римски империи. По-късно интерес предизвикват и обратните миграции, предимно на преселилите се от Северна Африка и Близкия Изток, някои от които завоюват отново земите на предците си, дори - ги увеличават. Пак с лукавство те си приписват и присвояват авторството над културата, родена от старото автохтонно население, живяло по бреговете на сладкото, а по-късно и на соленото Черно море.
Променете познанията на човешкото общество, кажете му истината - то не бива да бъде заблуждавано!

MAX P. / т.е. "стълбовете на Херкулес" не е Гибралтар, а Босфорът, така ли? Разкажете повече, моля!
М. П. / Световно известно е, че Потопът е от север на юг, през Босфора и Дарданелите, тъй като наводненото сладководно езеро е препълнено от водите на големите европейски реки, следствие на климатичните промени и стопяването на ледовете от затрупаната от тях Европа, Западна и Северна. Измислени политически историци измислят историята на света така, както на тях им харесва, преиначават факти и документи, горят горѝмото, изчъгъртват неудобното - само и само, техните "народи" да са участвали в сътворението на света!
Но, как да се скрие истината?
Не знаят.
Тя, изненадващо изскача от там, откъдето най-малко я очакват. Но спирам - всички вие знаете това, по-добре и от мен.
MAX P. / ок. Но Платон твърди, че Атлантида се намира "отвъд стълбовете на Херкулес" и масово се смята, че това са двете страни на Гибралтарския проход... Ако Атлантида се намира в Черно море - кои ще да са тия "стълбове", като Босфорът все още не е проход? И къде мога да прочета нещата, които казахте, че пишете?
M.П. / Моля, съпоставете времето на Потопа - около 5508 г. преди н. ера, Троянската война - около 1200 г. пр. н. ера и времето, когато Омир пише Илиадата и Одисеята - около 600 - 550 г. пр. н. ера, а Платон, Аристотел и другите философи, чиито аналитични умове харесвам - от около 400 - 250 г. пр. н. ера. Как смятате - дали, истината и историята биха могли да се опазят от недоброжелатели и манипулатори?
Как смятате, дали, историците от съвременният свят биха писали за истинската, а не за политическата, колониалната, империалистическата, комунистическата и постсоциалистическата истории по друг начин, освен - по манипулативният!?
MAX P. / всички знаем, че "историята се пише от победителите" и няма нищо общо с фактологията, но Платон е единственият, който пише за Атлантида и мислех, че всичко е базирано само и единствено на него - именно затова и въпросите ми са такива. Искам да знам и споровете или заяждането са далече от намеренията ми. Къде да прочета нещата, които споменахте, че сте писал?
М. П. / Моля, кажете ми - кои големи европейски реки се вливат в Атлантическия океан и в Северно море, за да се вдигне, толкова нивото им, че да създадат - далеко на изток, море като днешното Черно? Като водите на океана облизват безкрайните брегове на Америките, на Западна Африка и островите им.
М. П. / Разбира се, далеко съм и не смятам думите ви за заяждане. Но тази фалшива история се разпространява по света от необразовани достатъчно американски журналисти, както и тенденциозно от политически историци, застъпващи идеите за света в полза на имперската и тоталитарната власт в страните, в които съществуват.
MAX P. / нямам представа - никога не съм разсъждавал над нещата толкова глобално, за да имам наблюдения. А и не е нужно да се изпитваме - ако знаех, нямаше да питам, нали?
М. П. / Материалите са безкрайно много като най-сигурно е да се натрупват и логично да се анализират, отстранявайки политическата мръсотия.
MAX P. / знаете, че това иска време, ресурс и езикови познания и не всеки разполага с тях. За последен път питам - къде мога да прочета разсъжденията ви, относно Атлантида?
М. П. / Ето материалът на Свободна Европа за подводните археологични изследвания край устието на р. Ропотамо, ако ви задоволи.
MAX P. / като автор е спомената Теодора Б., не М. Петков.
М. П. / Съжалявам - не ви остава друго, освен да четете. Написаното е мое становище и може да ви подведе, и да отидете при стълбовете на Херкулес.
MAX P. / Благодаря!
М. П. / Удоволствието беше мое.

image      
 
   



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404008
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930