Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2023 23:41 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1339 Защо се предлагат недомислени проекти
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2023 14:56


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1339
Защо се предлагат недомислени проекти

 

image



Всички забелязваме, колко спокойно продължават да се лансират проекти за унищожението на стотици хиляди декара безценна плодородна земя и всички в Европа, дори специалистите - мълчат!
Защо, не знам!

За да се реализира инициативата на Европейската комисия и прокламираният Зелен Пакт, е необходимо да се създадат структури за добив на чиста фотоволтаична енергия, почти по цялата повърхност на ЕС като всички разбираме, че за това са нужни огромни, свободни от застрояване, територии, които ще унищожат, не само безценна плодородна земя, но и всички свободни от застрояване градски и околоградски територии, безспорно необходими, не само за развитието на градовете, но и за използването им като плодородна земя, за създаване на зелени структури и паркове, тъй като, именно, тази земя е възможно да се използва за реализацията на Пакта, защото друга подходяща липсва.
Защото друга няма! 
Но, кой разумен човек, кое общество би позволило да се унищожи полезна земя с хилядолетен хумусен слой от няколко метра, събиран от времето и природата?!
Кой ще позволи да се наруши хармонията между нея и хората?!

Разбира се, не е и за вярване, че специалистите на Европейската Комисия не са взели предвид всички проблеми, които инициативата на Зеления пакт предлага, въпреки, че се знае, че използването и продукцията от обработваемата земя са много по-важни, изключително по-важни за прехраната на земното население, отколкото добивът на възобновяема слънчева енергия като в някои случаи, биха могли да са и вредни с това некоректно, почти невъзвратимо похабяване, след „изграждане“ на огромни покрития върху земната повърхност. 
Те ще нарушат естественото й развитие! 
Иначе, казано - ще бъде похабена плодородната й част, а това е недопустимо!Очевидно, ще трябва да се открие и използва земя по повърхността, която не може да се употреби за нищо друго!

Е, ние намерихме подходяща земя за развитие и обединение на мрежа от структури за производство, съхранение и експлоатация на фотоволтаична енергия, в полза на Зеления пакт и европейската територия.
Тази земя, навсякъде е публична държавна собственост.
Тя не се използва оптимално и е подходяща за разполагане, и развитие на линейни структури от функционални елементи, които ще поглъщат слънчева енергия, ще я преработват, пренасят, опазват и използват. Чрез създаването й биха могли да се решат важни енергийни въпроси, свързани с осъществяване на единна и независима европейска структура за сближаване и подпомагане при добиване на чиста енергия, която не похабява природна и земеделска земя!  
Учудващо е, че професионалистите от специализираните европейски институции не са предвидили недостатъците на начинанието.

Разбира се, предложихме възможностите на проекта, но българското министерство на иновациите не отговори, може би, защото не се интересува от глобалното разрешаване на проблема и тъй като, заедно със специалистите от Европа се надпреварват - кой ще мълчи по-дълбоко и по-продължително, докато някои от високоразвитите европейски територии като Германия и комбинацията й с околните европейски урбанизирани територии, биха могли пълноценно да ги използват, още повече, че там по-често реализират технологични иновации, а се и нуждаят от тях, за да продължат възхода си!
мп

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1405334
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930