Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2020 12:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 883 Програмата е създадена за това
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.02.2020 22:06


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 883
Програмата е създадена за това!

image
                                                                                                                     

В този ескиз говоря за оная програма, за която всички знаем и която е предназначена да опази предишната политическа доминация или по-точно ще пиша кратко за - 
Програмата за опазване на властта.
Тя е създадена за това!

Темата на есето е предизвикана от разпъването и свиването, от организирането и отварянето на чадъра от всяка временна власт, от чадъра й над определени обикновени изпълнители, и доходоносното му покритие за твърде необикновените, все - от същата власт, която след краткия живот на комунистическите държавни институции, трябваше да продължи да съществува, но в друга политическа дреха и правила. Колко много си приличат предишната и настоящата държава с панелките и панелните комплекси – все с кратък и неестествен живот! Нали?!

Очевидно, Програмата е изпълнена и те продължават да функционират успешно и безотказно, и днес – благодарение, именно, на нейната, почти невидима сила. Почти, разбира се!
Програмата е създадена и за това!
Трябва да се говори и за наследеното от тази Програма, както и за разновидностите й.
Те нанесоха огромна, непоправима вреда на света на човешкото общество!  Избиха стотици милиони, спряха икономическото развитие на останалите живи милиарди за столетие, обладаха и убиха човешкия дух и морал, нарушиха човешкото право, изядоха човешкото достойнство и го изхвърлиха като отпадък, промениха  генетичното и интелектуално развитие на homo sapiens, окрадоха бита, създадоха чалгата и унищожиха автентичната култура, отрекоха правото на избор на религия и забраниха вековни религиозни ритуали, безцеремонно насадиха нови форми на робовладелство и хладнокръвно убиха устрема на индивидите към съвършенство като потъпкаха, и обезцениха гордостта на народите и на водачите им, ехидно и презрително забравиха върховете в културата на знаещите, и на можещите, ликвидираха иновативното мислене, откраднаха и погълнаха авторството.
Програмата е създадена, за да се бори срещу познанието за това!

Трябва да се говори, точно за тази Програма, която уби българското село, унищожи паметта на малките градове и градчета, която закри традицията за занаятите. Трябва да се говори за същите тези, които чрез нея, насадиха тотален страх сред сънародниците си като обезглавиха ума и разума, а оставиха живо - само тъпоумието, носено сред гмежта на своите последователи, и разрешиха на близки, и доверени – доноса. Необходимо е да се пише и говори за същите тия, които убиха, изградения хилядолетен ред в човешките общества и природна среда, за тези, които се развихриха в света на злото от измама, лъжа и кражба, употребявайки манипулацията и политическата корупция.
Програмата е създадена, за да се противопостави и убие в зародиш всяко знание!

*
Трябва да се отчита, че раждането и развитието на имплантираната от запад, политическа идеология на комунизма с Ленин, Троцки и Сталин, заедно със сходните идеологии на фашизма с Мусолини и Франко, на  националсоциализма с Хитлер и Салазар, както и с безкрайната власт на идеологиите на Сун Ят Сен, на  Мао Дзе Дун и Джо Ен Лай, на Ким Ир Сен, на Хо Ши Мин и Пол Пот, както и на много други по-дребни, но знайни диктатори и убийци, които през времето на краткия си живот, нанесоха огромен, тежък удар върху съществуването на съвременната цивилизация! Животът, обикновено намира своя верен път, но пътят на тези политически идеологии, очевидно, беше погрешен, много погрешен!
Трябва да се отбележи, че паралелно с тях имаше и други, които пееха, и пригласяха тихо, не само с песните, но и с действията си, а и с машинациите им - на хоровете на гърчещия се, все още, колониализъм, практикуван от повечето страни от западния свят, преди и днес. Очевидно е, че техните доктрини се различаваха с малко и несъществено от традиционното робовладелство! Може би, само и единствено – със своята безкомпромисност и незачитане на човешкия живот от страна на съвременниците ни!
Програмата е създадена да действа против знанието за това!
*
И днес, тези идеологии, и съвременните им превъплъщения са овладели света като продължават да насаждат, и да  прокламират античовешките форми на своята експлоатация, скрити зад маските на измамния либерализъм, и комунистическо-капиталистическия глобализъм, които не спират да работят срещу обществата на обикновените, но - без които, не биха могли да съществуват, и ден.
Програмата е създадена и за това!

Продължават да служат на организирани престъпни политически формирования, от изток и запад, които използват крадци и шайки от полуграмотни, за да намират нови, и все по-разнообразни форми на експлоатация, за да се множат подчинените и работещи за тях, за да има, кого да експлоатират, крадат и манипулират. Без изключения, съвременните им политически структури са търговски формирования, които служат, за да държат в постоянна, умишлена и перманентна бедност голяма част от обществата, да ги разделят и лесно управляват. Живи са и е без значение за тях – как, и кого ще използват или унищожават.
Програмата е създадена и за това!
*
Тя се осланя на злото и странѝ от съзиданието в полза на хората, и планетата. Програмата е създадена за това!
Злото отговаря, най-добре на унищожителния й характер, сам-о се подържа, възпроизвежда и оживява, заради поголовното унищожение на добронамереното и градивно! Създава и гради инструменти за унищожение, което предизвиква съжаление! Всяка от страните, от изток и от запад, има своя Програма.
И всяка е създадена за това!

Обективно програмите са, както много близки, така и безкрайно далечни. „Обектите“ на тяхното внимание и манипулация - също, а демонстрациите й в допирните точки всяват заблуда и искрен смут сред незрящите, и веселят останалите!
Програмата е създадена, именно, за това! 
*
У нас, Програмата е създадена, за да отврати обществото от свободата!
Но, нали - „Робът се бори за свобода, а свободният – за съвършенство!“, е казвал един български революционер. Значи ли това, че обществото е, все още, в окови, щом се бори, за да се освободи от тях? Значи ли, че други го държат оковано, за да продължават да го владеят?!
Програмата е създадена и за това!

Тя се бори, руши и противодейства срещу всяка инициатива, срещу всеки независим проект, срещу всичко умно и рационално, защото те й … вредят. Търси и се стреми, чрез измама, и чрез постоянна манипулации да опошли, и профанизира стремежа към по-добър, и по-справедлив живот, към ред и законност, към просперитет, хармония, и благоденствие … като принуждава ползващите я, доброволно да се върнат сред бедността и робството, в което за кратко, почти всички живяха.
Програмата е създадена и за това!

У нас, тя използва религията, за да манипулира истински вярващите и наивните, злоупотребява с умишлено изоставените като ги държи далеч от необходимата им грамотност, плаща на подлеци и доносници, на алчни смешници, и проституиращи - да вършат мръсната й работа.
Програмата е създадена и за това!
Тя  насажда и консумира злото, обзело душите на страхливите и подлите, на необразованите и некадърните, на недоразвилите се, въпреки хилядолетията упорита работа на непълноценните човешки експерименти, трайно обсебвайки наивните им надежди да се образоват, за да получат вдъхновение като останалите и да управляват безкрайно! Тя трови душите и сърцата на слабите, и немощните - с провалилите се свои измамни догми, с неискреността на целите си, както и с възвишените си лозунги, които продължават и днес – откровено, да са в противоречие с реалните й действия!
Тя е създадена за това!

Измамата на Програмата на недоразвитите се стреми да владее съзнанието на подтиснатите, за да продължи да ги използва, за да не прекъсва лапането на сътвореното от тях! Потиска и манипулира живота им чрез непосилни цени, чрез високи данъци и такси, чрез ниски заплати и нищожни пенсии, чрез липса на морал в обществените отношения, чрез липсата на култура и нравственост, чрез липсата на етичност в образованието и особено, в здравеопазването, чрез удължаване времето на многолетния им труд в полза на единици, които лентяйстват, дерибействат и управляват - за назидание!

Програмата е създадена и за това!

Тя сътворява за управляваните и закони - за чудо и приказ,  но им създава и емоции като избира, назначава и използва, предимно такива, способни да предизвикат присмех или съжаление, а в повечето случаи - подигравка!
Програмата е създадена и за това! 

Тя действа коварно, стреми се да разтури и да пречупи държавните устои, за да отврати обикновените граждани от състезанието, от конкуренцията на ума, коректността и трудолюбието, за да ги мотивира, и лесно да ги приобщи към формите на предишното им безропотно робство, тотална експлоатация, и абсурдна безотговорност към държавата, и интересите на обществото.

Програмата е създадена, най-вече, за това!

*
Отвратете се, откажете се от гнусния капитализъм!
Върнете се, елате, отново, при нас - простите и отдайте силите си на фантастичното робско съществуване, и на привлекателната ви, откъдето и да я погледнете, експлоатация! Не забравяйте и прекрасните условия на "социализъма", които той осигуряваше! Предлагаме ви ги и днес - от все сърце!
А тия, които не помнят, нека да четат лозунгите и обещанията ни за светлото бъдеще! Програмата е създадена точно - за това!

Върнете се! И ако се върнете, ви обещаваме, че няма да крадем повече - поне, толкова, колкото откраднахме, и ще спрем, … още, днес!
Не бягайте,  не бягайте от хубавото! Върнете се при нас, защото, само ние, … заедно бихме могли да съкратим, толкова бързо и ефикасно, живота ви, от който не се нуждаете!
Чрез труд! Разбира се, чрез труд – нали, трудът създава човека!
Програмата се нуждае от вашия труд и знания, за да ви даде "свобода"!
Аrbeit macht frei … menschen!
мп  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1403838
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930