Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2020 23:16 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1026 Не свързани мисли 131
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2021 21:13


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N1026
Не свързани мисли 131©


image



Буца заседна в гърлото ми!
Спомних си за стотиците хиляди избити българи!
Замислих се за най-продължителния геноцид, провеждан над народа ни!
Защо - все, другите са пред очите ни, а забравяме своите жертви!?
Паметници сме забравили, дори, да им издигнем, оплетени от чужди интереси и манипулации!
*
Написал съм това, преди години - към статия за еврейския геноцид. Изненадан го прочетох, отново, а за мен бе куриозно опазването и препредаването на написаното, след като друг четящ го е харесал.
*
Убедено вярвам, че животът на човека и човечеството е едно постоянно повторение, духовно и интелектуално унаследяване!
Светът на човешките общества търпи повтаряемост на едни и същи закономерности – на раждане, живот и смърт, подобно на метаморфозите, които всеки, родил се на тази земя, задължително преминава, разбира се - в други времеви дименсии, но при един и същ модел!
Считам, че тези процеси безпрекословно съпътстват съществуването ни на планетата - от раждането и еволюцията на живота върху нея. Промяната е заложена от Твореца във всичко и всеки, още с процесите на зачеването и раждането му. Заложено е едно циклично и повтаряемо съществуване, ограничено от раждането и от смъртта, а те обединени - са задължени да повтарят неминуемата метаморфоза.

Различна за всеки!
Не сме първите, няма и да сме последните, тъй като преди нас са живели безкрайно много други, не по-малко умни и не толкова красиви. Заради това, на всяка следваща човешка цивилизация, е налагана оскъдицата от разум и красота на предишната, която трябва да преодолее, за да създаде и усъвършенства наследения ментален и физически продукт, с който да се гордее. Дори, заради това, че го транслира към бъдещето на себеподобните си, с по-малко недостатъци и с повече духовни, умствени, и физически качества.
Тъжно е, когато поредната метаморфоза оставя и препраща повече недостатъци, с които следващите ще трябва да се борят и да победят – като малоумните политически догми, и агресивните нечовешки недостатъци, хързулнати ни от миналите, а и от този век, не само на нас, но и на следващата цивилизация!
В края на краищата, не е важно – кога и как си живял, дори и в коя от предишните цивилизации, а какво си оставил!
Примери, макар и твърде редки има, и са добре познати. Очевидно, промяната ще продължи да съществува, дори, съвременната V / пета, според едни, (а според други двадесет и първата XXI), клоняща с технологичните си революции към VI / шестата човешка цивилизация, според „знанията“ на съвременните учени - да е заплашена от атомна агресия и от вирусни пандемии, които биха могли да я доведат до пълно изчезване.
Интересно и важно е това, което трупваме в багажа, който ще оставим за всички след нас!
мп©
        
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404011
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930