Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2021 10:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1036 Не е наглост, а традиция
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 237 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 08.01.2021 14:07


Втора училищна сграда в двора на Хуманитарната


image


Идейният проект е разработен, предвиждат се подземен паркинг и игрища на покрива. Водени са разговори с премиера Борисов за финансиране, казва кметът на район „Централен“ и кандидат за втори мандат Георги Стаменов

Идеен проект за втора училищна сграда в двора на Хуманитарната гимназия е разработила администрацията на район „Централен“. Предвидено е тя да бъде разположена успоредно на бул. „Марица юг“. Класните стаи ще гледат към двора, а коридорите – към булеварда.„Нашите проучвания показаха, че има възможност за строеж на нова модерна сграда, която ще бъде съобразена с държавния образователен стандарт за физическата среда от Закона за предучилищното и училищното образование – достъпна и безопасна архитектурна среда, квадратура на класните стаи, осветление, температура, инфраструктура и комуникации, оборудване и обзавеждане на помещенията. И не последно място – с архитектурните особености на сградата на Хуманитарната гимназия, която е паметник на културата от национално значение“, обясни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който е и кандидат за втори мандат.Проектът предвижда и подземен паркинг, който ще улеснява родителите, когато водят и прибират децата си от училище, тъй като движението в района е изключително натоварено, особено в пиковите часове. По думите на Стаменов паркингът може да се отдава под наем, а това да осигурява допълнителни приходи за училището. На покрива пък е заложено изграждането на модерни игрища за баскетбол, волейбол и футбол.Идеята е да се реши проблемът с недостига на помещения и да се спазят законовите изисквания за преминаване на едносменен режим. В момента учениците на Хуманитарната гимназия и на ОУ „Княз Александър I“ делят една сграда и на този етап е немислимо преустановяването на двете смени.На въпрос няма ли опасност новата сграда да отнеме от площите за игра в двора, Стаменов категорично заяви, че не се губи нито квадрат, тъй като тя ще бъде изградена на мястото на сега съществуваща постройка, която не се използва. Ще бъде възстановена чешмата в двора, както и спортните игрища.


Арх. Михаил Петков

Погледнете този гьонсуратлък на общинската и държавна власт, начело с г-н министър председателя!
Буди недоумение наглостта на кмета на район Централен г-н Стаменов, и на г-н Борисов, защото и двамата са отлично запознати с индустриалната, и интелектуалната ни собственост, и въпреки законовата защита, въпреки добронамерените ни предложения да използваме оптимално подземните дворни пространства на училищата в Пловдив, при това с европейски средства - за многообразни функции, полезни за града и децата - нагло нарушават законите на държавата и правата, предоставени от нейните, а и от европейските специализирани институции, нарушават и решенията на Световната организация за интелектуална собственост!
Не вярвам - наглостта да е от глупост, по-вероятно да е от неграмотност, която се превърна в традиция!
Дали, кметът на район Централен на град Пловдив, не търси начини да компрометира и себе си, и държавните институции, и лично министър-председателя - не знам, но българските и европейските съдебни органи, и прокуратура, вероятно - знаят!
Повече от сигурно е, че за това нарушение на индустриалната собственост и на признатите авторски права за цял свят, ще научат и те, и ръководните европейски органи.
мп 

   



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404160
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930