Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2021 14:36 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1097 Не свързани мисли 150
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.06.2021 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1097 
Не свързани мисли 150

 image

Тези дни ми се обади приятел, когото отдавна не бях чувал и виждал, специалист по всякаква вътрешна, външна и държавна сигурност. Интересуваше се - как съм, жив ли съм, все още. Не пропусна и да попита, как виждам и политическата ситуация днес – тук, и у нас.
Много еднообразна, безинтересна – му отговорих.

И се замислих - дали, обществото я наблюдава така, както мен?
Заради това ще попитам, без да очаквам отговор – знаете ли, кой управлява живота на обществото, на държавата и партиите, на гражданските обединения и безкрая от видими, и невидими лица, които „служат на народа“?

Вероятно, не знаете и коя политическа формация изпълнява днес тежката роля на Партия-Майка? 
Не знаете, нали?
Но, как така?!
Е, не се учудвам, защото е възможно и да прикривате наблюденията си от страх от репресии, осигурявайки си тъпо житейско спокойствие и това си е, разбира се, напълно ваше право, а не моя работа!
*
Още от началото на човешкото съществуване майката е безспорен и свещен символ!
И не само за нормалните.

Тя, като че ли е и единствена за милионите дребни, и недостатъчно умни членове на политическите формации, събрали се в тяхната прегръдка, за да им служат. Те са поласкани от вниманието и се отблагодаряват за грижите, които полагат за тях, за да съществуват. Иначе, остават без шанс, без никакъв житейски шанс! Подобен ярък пример съществува в политическата и финансовата сфера от действителния ни живот, който с огорчение, сме принудени да следим, без да се унижаваме и нагаждаме.
Броят на Майките на обществото е безкраен, почти безчет - от много и различни, каквито са по брой и субектите, за които всяка се грижи.
*
Типичен пример е всеобхватната сила на Партията-Майка у нас!
Тя се грижи за всичко и всички – от зачеването и раждането на всяка партия, от кръщаването и отглеждането на децата й, за възпитанието и образованието като им вдъхва увереност, че политиката и идеологията превъзхождат всичко в живота, създава им и фалшиво самочувствие, независимо, че то не е и не би могло да е подкрепено, заради липсите на знания и опит.
Участва и при представянето им пред обществото, и в отношенията им - в трудно контролируемата среда на другите деца, а понякога налага наказания на провинилите се или ги отзовава от активна артистична дейност. Рядко връща, отново на сцената, ако някой, поне веднъж, се е оцапал или съгрешил или ако е откраднал от управляваните повече от безграничното разрешено, при непрестанното им състезание. 
А, подобно на политическата манджа, която готви  - едни карамелизира, други пресолява, трети изсветлява като свои агенти, но винаги с мярка и така, че да може отново, след години да ги ползва, ако й потрябват. Храни всички до пресита, но изисква и преданост, а те с удоволствие я предоставят, защото знаят, че всички работили за нея са задоволени и осигурени за поколения напред. Партията-Майка се грижи, не само за репутацията, но и за изхранването им, нищо, че живота на мушичките-еднодневки и хлебарки, обикновено - е твърде кратък! 
С особено внимание се занимава с борбите за власт между тях, внимава – някой да не използва и прилага непозволени хватки срещу братята или сестрите си, стреми се да ги предпазва, съблюдава „моралния“ си устав като непрекъснато ги преразпределя да играят в нови и нови политически пиеси. Събира каращите се, разделя обичащите се, спокойно и безцеремонно. С малко думи – грижи се за всички, от сътворението, до края им. Управлява политическия живот върху територията така, че да е в синхрон и с изискванията на менторите.
Заради това, животът на участниците в управляваната и зависима държава си остава, все така, весел за едни и 
много тъжен, и труден – за други. При анализ на поведението им не се отбелязва привилегированите да се дразнят, защото това поведение не прави добро впечатление, дори и на малкото грамотни в нея.
Създава интриги като предварително знае резултата, обърква други, а понякога умишлено ги злепоставя, за да получи желания „резултат“, с който най-успешно ще манипулира. Разменя позиции, сменя отговорности и задължения, но, никога не пропуска възможността да се скрие умело, толкова умело, че да остава
 невидима!
Може би, заради това тя е и избраната, а не някоя друга, също послушна!
Заради тези й качества и особености се превърна във велика за адептите си, и никой не смее да й противоречи, нито се обижда! Всички слушат и действат - изпълнявайки заповедите й безпрекословно, тихо и безмълвно „благодарят“ за грижите, докато обществото блее и лапа мухите, които бръмчат около безпаметните и манипулираните им главици. 
Дали, така е само у нас, се питам?
Но, не знам!
А вие?
*
Вероятно, отдавна вече сте разбрали, че на предишната Партия-Майка, която представляваше интересите на общонародния ментор, на партията на т.н. социалисти - й бе отнето правото да управлява, да ражда и да разрушава политически процеси.
Тя загуби и водещата си роля във видимия, и невидим „политически“ живот.
Поради това, членовете й се предадоха, разцепиха и се сбиха.
Разкараха старите, разпратиха ги по света, за да не им пречат, отнеха и привилегиите им във властта, и всичко друго, … освен мангизите, след което се развихриха – започнаха да си избират всякакви, за да имат ня-кой, който да ги „ръководи“.
Избираха, сваляха, пак избираха - все „водачи“, повечето непознати играчи, необвързани, агресивни и непримирими, но, до един послушни!
Беше се почувствала свободна, когато разбра, че има заместник, че е назначен нов водач на партиите, за който, никой, никога не сподели с манипулираните!

А, трябваше ли - ще се запитате?!
Естествено, не!
И те – горките избиратели, бяха принудени да избират, съобразявайки се с листите на Новата Партия-Майка, както и с нейния подчинен електорат.
Защо?
Защото!
Бившите и настоящите ментори на заспалото общество предпочетоха друга, а не оцапаната стара политическа структура и заради очакваната стабилност на новата, решиха, съзнателно и премислено, да й възложат водещата роля на Партия-Майка.
А бившата - разпери ръце, освободена от тежестта и огромната отговорност пред менторите, въздъхна и взе да се „променя“, сякаш това беше възможно.

*
Какво направи - ще попитате, за да се ориентирате?!
Нищо специално, бяха я подготвили предварително като дори, й потърсиха и още грамотни кадри. Тя тихо и методично се зае да си върши работата, която изискваха от нея. Непозната, невидима, дяволито потайна, но и безкомпромисна – тя, наистина, успешно измести сбабичосалата се столетница като „взе в ръцете си цялата власт над народа“, съобразявайки поведението си, естествено, с чуждите финансови и политически интереси, и никога с интересите на заспалото общество, разбира се, както й бе наредено!
Сетихте ли се?
Помислете и дано, се сетите - кому, за какво и защо беше необходима смяната! Помислете, ако имате сили и време – и за свободата, и за независимостта си.
А, ако не успеете – още по-добре!
мп

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404710
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930