Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2021 09:37 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 815 Разделяй и владей!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2021 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 815
Разделяй и владей!


image 


Нямам обяснение, защо обществото ни продължава да спи, защо не желае да се събуди, да си отвори очите?
Наистина, нямам обяснение и съм озадачен, че нямам!

Въпросът - защо не иска да прогледне е кардинален, а такъв пример, на такъв народ, изглежда – няма на света! Той, не се стреми да планира и живее своя живот, както всеки друг, а чака, някой да го напътства, дори, да управлява!
Парадоксален факт!
Иначе, в ежедневието си е корав, курназ и ербап като никой друг!
Подобен народ, с подобно непознато поведение не съществува на земята, тъй като, малка част от него не иска, нито да вижда, нито да мисли - иска само да го управлява?
Вечно!
Ще се учудите, ще се запитате, ще питате и приятели, ако сами не знаете или не можете да си отговорите – кои са тия, които нямат ум, но се считат за по-умни от останалите, които не могат да си вържат обувките сами, но се стремят, с цената на пропадането на обществения морал, нравствената му сила и етика, да управляват знаещите и можещите, моралните и етичните, тоест – хората?!
И всички ще ви отговорят – това са мутантите, мутиралите човешки същества, които са загубили качествата си или не са притежавали такива ... като са усвоили, само недостатъците!
Странно същество е човекът – винаги се стреми да има това, което няма, независимо, дали, му трябва или не и да властва над другите, дори - да не притежава потенциал, знания и морал за това!
Положението категорично е отчайващо - върху обществото продължават настоятелно да се прилагат древните закони за упражняване на власт от малцинството на недоразвитите ... над мнозинството на апатичните като се разделят и насъскват, едни срещу други, отделните му съставни части от партии и партийки,
създадени по един и същ тертип от специализираните структури на трудно умиращата държавна сигурност.
Интересен феномен са безкрайните възможности за обединяване на неграмотните и нежелаещите да виждат човешки мутанти, на нелетящите птици от многообразния човешки род ... с еднакво ниските им интелектуални възможности и с еднообразното им политическо „разбиране“ за властта, с изкривените им и грозни физиономии.
Те присвояват чрез нея инструментите за манипулация над останалите, употребявайки иновациите им чрез съвременните електронни технологични възможности! Сякаш и това е същността им, а сигурността ги разделя, храни и владее, без да се показва, криейки се по навик!
Има ли спасение от тази хилядолетна манипулация в „демократичната“ съвременната политическа среда?
Има, но никой не го търси, нито иска, а и никой няма да го допусне!
Човешкото общество и нашето, разбира се, е претръпнало и самото то не желае промяна - нито на властта, нито на управлението й върху себе си, а еднообразните им форми оживяват и остракират останалите - на тази свободна основа! До кога, не знам?! Затова предлагам да бъдат "подкрепени"!
И без това, всяка политическа догма се създава, за да използва властта за собствена - на мутантите, полза.

Отдавна, призовавам обществото да забрани политическите партии, за да може да намери нови, по-прагматични форми на своето управление!
Нали, всяка политическа догма, независимо посоките й, търси път към едновластието, монархията и тоталитаризма!
мп

  
            

                           

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404082
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930