Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2022 15:03 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1294 Измамата и имитациите продължават!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2022 08:56


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1294
Измамата и имитациите продължават!

 

 image



Дали имитациите, наистина продължават, се попитах вчера - в деня на изборите? Всъщност, днес или утре очаквам някои партии и водачите им, следвайки сценария на изборите – да се „отдръпнат“ от полагащото им се право да управляват или да се коалират, уж по свое желание!
Има такива и вие ги знаете.
Всички „политически“ партии у нас са, все още, невръстни деца на една от тях, чиито препоръки и съвети са задължени да спазват стриктно, дори задължителните й решения, нищо, че тя остаря и трудно ходи.
Именно, заради възрастта й тя бе заменена овреме от друга – по-млада и по-жизнена. Това е така и защото всички те до една, без изключение, са родени и са под опекунството на обществените специални служби, сили и органи, царете на манипулацията! В така формираните партии няма, нито един партиен член, в която и да е от тях, който да не е и техен таен или явен представител!
Ура, но като че ли, до утре!
Защото утре ще се разбере замисъла на режисьорите, които създават, възлагат и реализират поставените политически програми. Те пък невъзмутимо имитират програмите на основните световни политически идеологии или някои от техните мутации. Това е шанс за нашите политически и социални имитатори на заблуди да съществуват чрез най-обикновени шашми, които използват, единствено, за да се вместят в чуждата среда и да викат, и да крещят по-силно, дори - от техните гласовити и нищо неподозиращи за измамата, членове.
Всъщност и едните, и другите са обединени в необикновени търговски формации, които чрез съюзите си създават и реализират търговските им, и човешки амбиции! Чрез тях, всички търгуват и печелят, понякога губят, но - никога толкова, че да фалират и изчезнат.
Тях описва Иван Хаджийски, преди няколко десетилетия, разсъждавайки върху бита и привилегированите отношения на българите по онова време, преди столетие в … „Бит и душевност на нашия народ“ - Иван Хаджийски / 1907 – 1944 г.!!!
Те, както виждам, са непроменени и днес, като че ли!
*
Не може да се откаже … , че общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас.
Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие. 
Малко ли са случаите, когато организуваните единни фронтове на посредствеността, едничката възможна бойна форма, са убивали с най-непростени средства всяка глава, която ги е поставяла в сянка и ги е изобличавала, не с друго, а с простия факт на съществуванието си, с това, че е установила един по-висок мащаб? Нима не е известна силата на тази посредственост: нагаждането към всеки терен, без всякакъв вкус за лично достойнство?

Колко политици у нас са политици, понеже ги не бива за нищо друго, които, след като сами са се убедили, че не са в състояние да оправят собствените си работи, са добили кураж да оправят работите на цяла България?
Колцина от нашите общественици ….."
*
Тези посредствени партийни членски маси служат на манипулаторите, чужди и наши!Те възприемат небългарските интереси и позиции, и ги налагат над обществото ни, а то блее и лапа мухи, както меко и с подигравка се определя незаинтересоваността ни!
Какво ще стане днес?
И аз се питам, но имам и решение, което може и да не се прояви, заради гъвкавостта на нашите лакеи и предатели! 
Мисля, че решението – дали, България ще има избран Парламент и назначено, след време от него правителство … е отдавна подготвено! То определя специфичното поведение на всяка една от подчинените партийни организации, безропотно да изпълняват решенията на основните ментори като се отказват понякога и от резултатите от изборния процес, и от гласа на избирателите, избрали ги като сила. Паралелно с това - други се лансират, сдобиват ги с нови, отново - субективни възможности, изпълняват се препоръките на боравещите с бита и душевността на българското общество, а трети се раждат, току-що! Някои отпадат, защото са изпълнили задачите си и вече са ненужни!

В тази политическа ситуация безценни остават възможностите и позициите на тези, за които се създават и нова енергия, и неочаквана подкрепа, … спрямо останалите!Ситуацията се развива публично и ясно за ангажираните държавни органи, тъй като страната ни е член на ЕС и НАТО, а тестото на душата на народа вече се меси, съобразно силите и грижите на новата партия-майка! 
В действителност, в правилата няма и не може да има, каквато и да е промяна!Такава не съществува, а хлебарите продължават да месят тестото, ту машинно, ту традиционно, защото начините на гласуване нямат и не са имали никакво значение за крайния резултат. Затова творят и слагат в изборната пита нови подправки и аромати, които окончателно объркват малкото зрящи, избират едни, други като провалилите се или приключили възложената им работа – изваждат, заменят, или „раждат“ нови!

Като се замисли човек, след като си отвори очите, вижда, че и истинската отговорност не е задължение на манипулиращите, а на отделните послушни и беззъби политически партии, които продължават да се мъчат и да си вярват, че тарикатски са заблудили обществото – че участва в свободни и честни, а не в манипулирани избори!
Колко гнусно и жалко е всичко това!
Без значение е, че има и граждани, които не гласуват за никого / 3,3% / или изобщо не гласуват – около 65 % от притежаващите право да упражняват това действие!
*
Войната срещу света на българите продължава с всякакви средства и с помощта на подходящите, неизменни предатели, с помощта на мафията на мутантите, която напълно владее всичко в превзетата държава, а тя - с все сили надува бузи, за да се чуе по-силно и по-надалеч свирката на измамата, и имитацията!
Тя постига своето като мами обществото, а ние продължаваме да следим събитията от парадоксалната пиеса, без да се срамуваме, че спокойно и с надежди лапаме мухите им! За пореден път!
мп

 



Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1405106
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930