Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2023 12:39 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1352 Споделено с хора, за които темата е важна
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2023 15:24


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1352
Споделено с хора, за които темата е важна
Дисонанси

 

 image

От 2008 година имаме издаден патент от Европейския Патентен Офис и от Българското Патентно Ведомство за оптимално използване на подземните нива на свободните от застрояване училищни и университетски дворни пространства като към тях се включват и други градски територии с еднакви или близки устройствени характеристики.
Разширихме обхвата и възможностите му със следващия патент от 2017 г.
Предложихме проектите на градските власти на София и на всички големи български градове да използваме заедно тези многофункционални подземни нива.
Поискахме вещно право на строеж като, н
аистина предложихме публично-частно партньорство при изграждането и експлоатацията им.
Осигурихме кредити по Програми на Европейската Комисия.
Получихме и тяхната експертна подкрепа, но властта не се интересува от града и средата му – търси, единствено лични и партийни облаги! 
Предложихме да създадем нова и по-умна градска среда, каквато не съществува, все още и в напредналите, в по-добре развитите икономически страни, но властите у нас не искат!

Не става дума само за паркиране и гариране, а за всички градски функции, от които се нуждае градът и части от него.
А се знае, че защитата на интелектуалната ни собственост ще бъде осигурена, съгласно българските, европейските и световните норми и закони, поне, още сто години!

Обявихме, че можем да изградим структура от около 20 000 подземни места за паркиране и гариране, комбинирани с функциите – ученическо образование и спорт, които липсват, тотално липсват - басейни, модерни спортни зали, търговски и складови пространства, и много други.
Приехме, че ще ги кредитираме, изградим и експлоатираме за определен срок, договорен с властта, след което изграденото получава статут на публична общинска собственост.
И това не искат, независимо, че нито градските власти, нито гражданите, трябваше да участват при финансирането на обектите – нямаше 
и лев да дадат!  

Можете ли да си представите, че в градовете, в които живеете, няма паркирани и гарирани коли по улиците, тротоарите и парковете, а само чисти и спокойни пешеходни зони, тъй като всичко е събрано под теренното ниво на училищните, университетски, спортни и други пространства, дисперсно разпръснатите в градските структури като, при това се запазва тяхната публична общинска собственост!
Могат да се родят нови, преобразени и чисти градове с коренно различна среда!

Предполагам, че реализацията на тези 
устройствени иновации у нас ще стане тогава, когато правата върху тях достигнат столетна възраст, а вие и ние, отдавна няма да имаме нужда от тях!!  
мп

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1408036
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930