Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2023 07:25 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1118 Поредната
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.08.2023 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1118
ПОРЕДНА ПОДИГРАВКА  

 

 image

 

Подигравките не спират - виждате, нали!
Разтакаване, трупване на очаквани и неочаквани решения, използване на всевъзможни отскоци и отблясъци, откриване на богатствата от видими и невидими зависимости, крачки напред, в страни и назад, но не по комунистически, а по мафиотски  причини - срещу разрешаването на наболелите от десетилетия обществени и социални проблеми, както и многобройните опити към напълно обратно разиграване на игрите, и политическите хватки … за времето, необходимо, уж за обсъждане на програмите и ръководните им състави, а то, за договаряне на това - кой, как и колко ще краде, откъде и до кога!
Това са причините – все, ачик – ачик открити мафиотски номера, използвани за общата им съпротива за разрешаване на тези дребни проблеми, които цапат наивната обществена среда и в края на краищата, отлагат от днес за утре всичко важно за … избиратели, за избори и техните резултати.  
Заради това подигравката на мафията с народа продължава!! 
Подиграват му се наши слепи послушници и чужди мафиоти, забогатели от кражбите на обществените, на природните, на човешките и интелектуалните му богатства! 
И той, като че ли, онемя от наглостта им!
Отврати се! 
Но, нали, в същността на поведението си е наивен и добродушен, заради старостта, заради преклонната си възраст  – той или забравя, или не обръща внимание на стореното, нито на мафиотските игрички, прекръстени в политически, нито на огромните нечовешки кражби от целокупното му богатство, считайки ги за напълно естествени!!!
Не ви ли боли, се питам? 
Чудя се - не изпитвате ли гняв? 
Или привикнахте да ви се подиграват и разиграват всякакви -  и наши, и чужди, и комшии, все посредствени артисти, гладни и ненаяли се достатъчно - малоумни и фалшиви, смешни артисти-илюзионисти.
Чудите се – само те ли са, няма ли други?
Защо са толкова тъпи и ограничени? 
Чудно е, защо смятат и нас за такива, прилични на тях – та, те се отличават от всички, именно, по това! Колкото и да се крият. 
Заради това, точно заради това ви се подиграват! 
Подиграват ви се, заради „слабоумието, заради търпението и заради апатията ви“, а може би – заради добротата ви, даваща право и на тъпанарите да живеят като хората, а понякога - като днес и по-добре, но временно. 
Подиграват ви се, смятайки, че сте глупави, но приспособими, прости, много прости и без шанс да поумнеете ...
Подиграват ви се, разни лакеи и многобройните им слуги, този или онзи мафиот, тази или онази чужда държава, която откровено ги държи зависими или ги е корумпирала.
Присмиват ви се, заради безсилието ви, заради неумението и нежеланието да се самоуправлявате, заради сънливостта и умората от продължителния ви живот, заради безхаберието и заради съжалението за изчезналите, една след друга, велики империи, а вие малките, тарикатите - сте, все още, живи! 
Може би е, защото останахте само дъртите и самотните, едни … и същи, все стари, по-стари и много стари, и все повече оглупяващи от старост мълчаливи артисти-изпълнители, а не творци, каквито бяхте!  
Спомняте ли си?
Подиграват ви се, защото нямат нищо друго по-подходящо, с което да ви обидят, защото всичко друго ви отнеха, овреме. Но, не разбирате и това. 
Подиграват ви се с всичко, което ви отмъкнаха, отнеха ви и залъка от устата. Простаците ви се подиграват ежедневно и ежеминутно, защото им е невъзможно да ви покажат своето фалшиво превъзходство по друг начин, което вие презирате и го нямате за нищо, което смятате за измислено и незаслужено, евтино, фалшиво, безумно и смешно, въпреки, че те са прегърнали властта над вас, заедно с недостатъците й и ви се присмиват, и ви я налагат!
За това употребяват своите, но и ваши, същевременно - малоумници, защото сред тях - други няма!
Подиграват ви се, защото са обидени от вашето свободомислие, непукизъм и незачитане, от непочитанието ви, което искат да достигнат и да имат, с цената на всичко!
Смешните търсят вашето признание и зачитане, но не ви обещават нищо! 
Обичайте ги така, както столетия сте обичали предишните свои поробители!
Ще ги обичате, разбира се, ще ги слушате, ще им се подчинявате, защото, иначе – пак вие ще сте виновните - че спите, че не мислите, че не работите, че не пеете в един глас с тях, че вие сте тъпи и виновни за състоянието си, а не те … !
мп




Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1409284
Постинги: 1725
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930