Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2023 09:24 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1142 Несвързани мисли 164
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2023 13:08


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1142
Не свързани мисли 164

Голяма мъка е налегнала неграмотните софийски чиновници!
Те упорито търсят нови и нови форми за разширяване на зоните за паркиране и гариране, за да угодят на ментора си М.М.-М! Следващите им стъпки са - тотално предоставяне от СОС на уличното паркиране на частните му фирми ... без да се мисли за бъдещето на града!
Мисля, че - когато си тъп и крадлив, е завинаги! Затова участието им в управлението на града и усилията им в негова, и на гражданите полза, не биха били възможни! Дори, през следващите столетия.
А днес се питам - защо с тежките проблеми на града, продължават да се занимават "колеги" с подпомагащи градостроителите професии или без някакви, или без всякакви други, или изобщо - без професии! Учудващо е, че никой не търси решение, нито помощ, а копират, само копират това, което са свършили властите в други европейски градове, с подобен мащаб.
*
Злобата, за да извърши по-големи злини, се преструва на добра - пише Публий Сир.
*
Политическо-олигархичното съсловие по света не смята, че демокрацията е в своя заник и затова не търсят, и не създават нови, по-различни форми за управление на обществата, които владеят. Измислената демокрация, с безкрайните й протуберанси ги устройва и то се стреми само да ги убеди, че политическите партии с техните догми, и с техните исторически разклонения са тези, които най-оптимално защитават обществените интереси, независимо, че видимо нанасят трайни и непоправими психични поражения върху разума на всеки нормален човек, без изключение, но и без право, на каквото и да е лечение! Просто няма такова, а това е абсурдно! Премахването на т.н. "демократични политически форми на управление" и съпътстващите ги колониални норми на тотална експлоатация е задължително, защото не отговарят на високите културни и технологични изисквания на съвременните общества! Трябва да се отстранят и променят, заедно с всичките им символи и измамни политически манипулации!
Като паметниците, които са издигнали, за да всяват страх и подчинение! Въпреки, че това означава - тяхната окончателна кончина, за което пледирам от десетилетия.
Но болните ще продължат борбата си за съществуване и ще противодействат с безкрайно разнообразни средства, до окончателното им отстраняване …
*
Нямам политически опит, нито политическо образование, а само - широтата на професионалното и ползотворния опит ми дават увереност, че човешкото общество е способно и ще открие нови, и по-съвършени форми за своето управление, че ще намери сили да реализира по-съвършени институционални форми за управление и най-накрая - ще престане да се върти около привлекателните норми на робовладелска експлоатация.
Вярвам, че ще намери решения, за да се противопостави на машинациите на самозабравилите се олигархично-политически мафии, крадейки и спиращи неговото технологично и културно развитие.
Така – свит в смъртоносната прегръдка, светът трудно ще просперира и постоянно ще се връща към блатото на ограничените, от което се стреми да се измъкне хилядолетия наред, подскачайки напред чрез редките си периоди на Възраждане.
*
Проектирал съм цял живот във всички дялове на архитектурната професия - от пространственото художествено оформление и синтез между архитектурата и другите изкуства до териториално-устройственото планиране, но предимно в градоустройството. Проектирал съм основно за София, един от най-древните градове в света и сигурно най-старата европейска столица!
Продължавам и днес да мечтая за по-съвършена градска среда, за по-оптимално използвана, за културна и зелена, за среда, освободена от напастта и терора на моторизацията, за отново извоювана за всички, които се движат пеша, за среда на децата, за които сме задължени отговорно да мислим и действаме, а не - само да се хлевоусти политически, при това – с претенции за демократичност!
*
Не смятай за свое нищо, което може да претърпи промени.
Публий Сир
мп

image 
   


Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1409393
Постинги: 1725
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930