Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03 14:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1483 Удивително, нали!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
1



ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1483
УДИВИТЕЛНО, нали!


image



Първа национална конференция на Българската асоциация за паркиране и градска мобилност се провежда в Кърджали!
Кърджали е домакин на първата национална конференция на Българската асоциация за паркиране и градска мобилност. Кметът Ерол Мюмюн се обърна към участващите във форума представители на над 30 общини с призив за уеднаквена нормативна уредба при решаване на проблемите с трафика и паркирането в централните градски части. „Изправени сме пред общи предизвикателства и съм , убеден, че чрез споделянето на добри практики заедно ще достигнем до общи решения“, каза в приветствието си кметът на Кърджали.

Парламентарният секретар на НСОРБ Благой Станчев подчерта важността на съвместната работа с Българската асоциация за паркиране и градска мобилност и оповести, че Сдружението ще сформира нова Постоянна комисия по въпросите на обществения ред и сигурност, която ще включва и дейности по безопасност на движението и паркирането. НСОРБ за втори път внася законопроект за изменение на Закона за движение по пътищата, който значително увеличава правомощията на общините по отношение контрола на движението и на паркирането. Основната идея е общините да могат да ползват системите си видеонаблюдение за контрол на движението, да налагат санкции и част от приходите да остават в общинските бюджети.
Национална конференция на Асоциацията за паркиране и градска мобилност в България ще продължи до 14 март, а сред дискутираните теми са европейските практики и тенденции в областта на паркирането; основните предизвикателства пред общините; финансовите институции и тяхната подкрепа за паркирането и мобилността в България.
Специален лектор на форума ще бъде Том Антонисен, изпълнителен директор на Европейска паркинг асоциация.
Българска асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност (БАПУГМ) е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза. Основните му цели са свързани с утвърждаването на добри практики в паркирането и градската мобилност и внедряване на устойчиви, природосъобразни и иновативни решения в тяхната област. Сдружението работи за хармонизирането и уеднаквяването на нормативните разпоредби, регулиращи паркирането и мобилността на местно и национално ниво.
Към момента членове на БАПУГМ са общините Столична, Пловдив, Бургас, Габрово и Кърджали.
споделил мп


image      
   



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1409023
Постинги: 1725
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930