Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2020 00:55 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 992 Действителност 7
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.09.2020 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 992
Действителност 7

 

image



Интересното, обаче, беше, че въпреки, че овладяха властта, богатствата на народа и земята му – те не се промениха, не станаха по-образовани, по-знаещи, тъй като това беше генетично невъзможно. Станаха богати, но останаха ограничени, прости и духовно нечистоплътни!
Запазиха властта, но започнаха и да воюват по между си.
Безбройни я искаха, а окопалите се стремяха - да я запазят.
И едните, и другите крадяха сътвореното и изстраданото от сънародниците си, но го губеха, защото нямаха представа, нито, как да го опазят, нито – как да го развият. Разпределиха си с чуждестранни шмекери, от съседни и далечни страни, експлоатацията на природните богатства, разпродадоха на безценица други, трети – унищожиха, пак, заради липсата на акъл. Направиха държавата и съграденото на решето!
Но и това, не беше всичко!
Обществото опростя!
Опростяха, още повече и те, защото вече нямаха други цели. Разделиха се и на две – на партийци от службите, заедно с техните приближени и зависими, и някакви други – без власт, и без възможности! Но целта и на едните, и на другите остана една, и съща - да пазят властта, без да подкрепят противниците-съпартийци, както и оптимално се опитат да усвоят богатството, трупано от народа - при тоталната му оскъдица!
Животът рязко пропадна до нивото на едноклетъчните, които го използваха, за да насадят терора на буболечките и да наложат, отново - страх в обществото на хората!

Срина се всичко! Дори, от ниското си предишно ниво – всичко, свързано с образованието и културата, със здравето и труда – рязко, стремглаво и умишлено – наподобяваше на сътвореното преди пет десетилетия. Сякаш, не бяха научили нищо от опита и знанията на народа, и нагло продължиха да определят действията си - в негова полза, и от негово име!
Жалко, изключително жалко бе това главоломно пропадане на бита, на отношенията, на облеклото, на чалга-интересите на млади и стари, на цели слоеве от необразованото, и нетрудолюбиво население. Едните - крадяха на воля, а другите - събираха огризките на живота, защото не знаеха, нито да четат, нито да смятат, тъй като умишлено бяха  оставени такива!
Хармонизираха нивото на обществената среда със своето ниско интелектуално ниво. Опитаха се да въвлекат и народа, но не успяха, частично се получи - само, с малцинствата и с мутрите. Предателите и лакеите, активно облагодетелствали се по време на предишното управление, останаха да управляват себеподобните, а трети, четвърти и пети, пак от същите - излязоха да се борят или да оспорват властта им.
Пропадна общото стопанско и икономическо развитие на народа, и на държавата. Но интербригадистите-глобалисти, от изток и запад, не се нуждаеха от конкуренти и от умни водачи, а от изпълнители. Имаха интерес, само - към земята ни и нейното геостратегическо значение, а не към хората, на които отвориха вратите, за да идат при тях - за да могат безнаказано да експлоатират ума и образованието им! Нямаха такива като тях, а това беше и рядък шанс - да приобщят, хем образовани, знаещи, умни, находчиви и работливи, но и крайно бедни! Действаха против интересите на народа и държавата, подло и коварно, а това не беше учудващо! Винаги са го правили, особено едните!
Нямаха и представа, не искаха и да знаят, че никой не обича, а презира предателите! Използваха и манипулираха ума на останалите, конкурирайки се с политическите си съперници, които ги употребяваха с предимство, тук - на място, за да съхранят колониалната си власт над тях!

Наложената власт и народът се задоволиха с посредствеността, към която се стремяха! И градът, и обществото обедняха, като че ли – за винаги! Наистина е жалко, защото съм убеден, че сме по-добри и от едните, и от другите глобални, и колониални сили!
Лошото бе, че сред народа се размножиха простаците, крадците и лакеите, и че посредствеността им - задоволяваше всички.
„Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда!“– смята Стивън Кинг, а вярвам и вие!
мп

  




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1404057
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930